Ismét egy aljas hazugság jelent meg egy balliberális fake news portálon Orbán Viktor miniszterelnökkel kapcsolatban. 

Mindenki számára köztudott, hogy az ENSZ-misszió keretein belül, több mint egy évtizede teljesítenek szolgálatot magyar katonák Cipruson. A magyar honvédség ezért katonai repülőgépeket szerzett be, hogy a kontingenseket szállítani tudják Ciprus és hazánk között.

Az Origo információi szerint a nyár folyamán teljesített szolgálatot Cipruson Orbán L. százados is, akit meglátogatott családja, felesége és a kétéves kislánya, Flóra. A parancsnok azonban hazatért, és nemcsak ő, de családja is katonai repülővel tértek haza a kiküldetésből. A NATO-szabályoknak megfelelően a parancsnok engedélyt kért családja szállítására, amit meg is kapott a magyar honvédségtől. Kétéves kislánya, Flóra is vele utazott a repülőgépen. Ő volt tehát az a kislány, akiről az LMP képviselője, Demeter Márta azt állította, a miniszterelnök lánya.

Demeter Márta betekintést nyert a repülési iratokba, és

bár tisztában volt vele, hogy a gép katonai repülést teljesített, így katonákat és családtagjaikat szállította, útnak indította az álhírt.

Ezt egyes médiumok - köztük természetesen a legfőbb álhíroldalak: az Index, a hvg, a Magyar Narancs, a 444 - úgy vették át, hogy nem kérdezték meg a kormány álláspontját, csak leközölték a hazug cikket. Így működik ma az álhírgyártás az ellenzéki oldalon.