Honvédelmi Minisztérium: Demeter Márta hazudik és megsértette a katonákat

2018.10.16. 18:33

Demeter Márta hazudik, kijelentései sértők a katonákra nézve - válaszolta az MTI-nek a Honvédelmi Minisztérium, miután az Origo megírta, hogy Demeter Márta szándékosan fake news-t terjesztett és ezt a balliberális álhíroldalak azonnal tovább is adták.

Az MTI megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium azt írta: Demeter Márta valótlanságokat állít, hazudik. Kijelentései egyben sértőek a katonákra nézve isA képviselő ahelyett, hogy a hivatalos iratbetekintés alkalmával az általa szenzációnak vélt kérdésben megkérdezte volna a szakembereket, kétes értékű politikai haszonszerzés céljából boszorkányüldözést hajt végre- tették hozzá.

A HM azt írta, hogy a miniszterelnök vezetéknevével egyező nevű tiszt egyéves külszolgálaton tartózkodott Cipruson. Ez idő alatt - a százados saját költségén - a felesége és a miniszterelnök egyik lányával azonos nevű kislánya is kint tartózkodott - jelezték, hozzátéve: ez a jogszabályi előírásoknak megfelel, mivel

saját költségén bármely katona kiviheti a családját külszolgálatra

a szabályzók betartása mellett.

A katonatiszt családja egy kiképzési repülést folytató géppel tért haza, amire egyébként engedélyt kért és kapott is a honvédség illetékeseitől. Mindezen kérelem teljesítése nem ütközik szabályzókba, semmilyen többletköltséggel nem járt a honvédség számára – fejtette ki a HM.