Pont, mint a filmekben: lebontottak a falat, így jutottak el a széfig

Vágólapra másolva!
A két férfi a budapesti pénzváltó padlóját az üzlet alatti pincéből bontotta meg, majd egyikük ezen a nyíláson keresztül jutott be az üzletbe. A páncélszekrényig eljutottak ugyan, de pénzt nem vittek el.
Vágólapra másolva!

A vádirata szerint a két férfi egyike egy harmadiktól kapta a megbízást a betörésre.

A megbízó soha nem került elő.

A vallomásokból azonban kiderült, hogy tőle tudták, hogy a pénzváltó páncélszekrénye a betöréskor nyitva lesz, és 20-22 millió forint lesz benne. Szintén a megbízó adott kulcsot a pincelejáróhoz és helyszínrajzot.

A két férfi ezután egy teherautóval leparkolt a pénzváltó közelében aztán szerszámokkal bontani kezdték a padlót, amíg egyikük be tudott mászni. A páncélszekrény azonban a tervekkel ellentétben zárva volt, ezért pénzt nélkül mentek el.

Közben a riasztó is megszólalt. Ettől úgy megijedtek, hogy nem az utcára, hanem a ház padlására menekültek, ott rejtőztek el. A rendőrök ott fogták el őket.

Az ügyben a vádemelés eredményes volt, az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályok alapján, a bírósági tárgyaláson a vádlottak a váddal egyezően mindent beismertek, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

Egyiküket végül 2 év börtönre, a társát 1 év 3 hónapra ítélték. Előbbi fellebbezett, így az ítélete nem jogerős, utóbbi azonban elfogadta a döntést, így az jogerőre emelkedett.