Botka udvari beszállítójának ügyében novemberben lesz ítélet

Szabó Bálint beszél felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS gesztikulál mikrofon MOZOG MŰSZAKI ESZKÖZ SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY TÁRGY ügyvezető Szeged, 2017. március 31.
Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyve
Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én. Ezen a napon a Szeviép-ügy miatt alakult ki vita a szegedi közgyűlés ülésén.
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, Botka László egykori udvari beszállítója, a Szeviép-ügy egyik vádlottja őrizetbe került. Ő vezényelte a botrányos mórahalmi Mini Hungary Park ügyében a csalást is. A Szeviép-ügyben 433 vállalkozót károsítottak meg 10,5 milliárd forinttal. Most kiderült, hogy novemberben lehet ítélethirdetés.
Vágólapra másolva!

Novemberben hirdethet elsőfokú ítéletet a bíróság a Szeviép-perben. 2015 áprilisában emeltek vádat a három volt Szeviép-vezér ellen különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntett vádjával. A vádirat szerint a cégvezetők döntése alapján rendszeresen, és

nagy összegben nyújtottak kölcsönöket az észszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon

a teljes egészében vagy részben a Zrt. tulajdonában álló gazdasági társaságoknak - számol be a Magyar Idők keddi számában.

A hétfői tárgyaláson

az állam nevében eljáró jogtanácsos 2,389 milliárd forint polgári jogi igényt jelentett be a Szeviép-károsultak rendkívüli kárrendezése során 146 hitelezőnek kifizetett összegnek megfelelően.

Szilágyi János ügyvéd, a harmadrendű vádlott védője kifejtette, hogy az állam intézkedésével részben azt a helyzetet orvosolta, amelyet maga idézett elő azzal, hogy annak idején előbb a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány nem fizette ki az M43-as autópálya építése során elvégzett munkák ellenértékét, anyagilag ellehetetlenítve ezzel a kivitelező Szeviép Zrt.-t.

Szabó Bálint, a Szeviép cégcsoport alvállalkozóinak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján 2017. március 31-én Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a Magyar Időknek elmondta, hogy

a tegnapi tárgyaláson egy olyan szakértői véleményt fogadott be a bíróság, amelyet az egyik vádlott cégében dolgozó könyvvizsgáló készített.

– tette hozzá a jogász.

Ahogy korábban az Origo is megírta, idén júniusban vált nyilvánossá, hogy költségvetési csalást követhettek el a mórahalmi Mini Hungary Park esetében. A projekt célja eredetileg az volt, hogy a Kárpát-medence nevezetes várainak, kastélyainak kicsinyített másából készítsenek kiállítást,

amely elvileg 650 millió forint, makettenként 11-12 millió összegbe került volna.

A Szeviép-ügyet Szabó Bálint ügyvéd korábban Magyarország legnagyobb közéleti bűncselekményének titulálta, amelyben

433 vállalkozót károsítottak meg 10,5 milliárd forinttal.


Büntető- és polgári jogi felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy Botka László nyakig sáros a Szeviép-ügyben, az önkormányzat a helyi szocialistákkal együtt nyakig benne van ebben.