Michelle Bachelet, szocialista politikus, még chilei köztársasági elnökként a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést adományozta a milliárdos spekulánsnak. Most Soros György jutalmazta meg őt az ENSZ emberi jogi főbiztosi posztjával. 

Korábban írtunk arról, hogy Michelle Bachelet lett az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki elkötelezett híve Sorosnak. A chilei szocialista politikus, még chilei köztársasági elnökként 2009-ben a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést adományozta a milliárdos spekulánsnak, aki véleménye szerint a demokrácia, a nyílt társadalmak, a multilateralizmus, a haladó eszmék elkötelezett híve.

Az új ENSZ főtisztségviselő a családja révén súlyos korrupciós botrányba keveredett még 2015-ben. Miután a fia, Sebastian Davalos ingatlanügyleteiről kiderült, hogy aggályosak sőt jogsértőnek lehetnek felmerült, hogy Michelle Bacheletnek le kell mondania posztjáról, amit az érintett határozottan elutasított. Tetézte az elnök asszony gondjait, hogy a menye ellen is ügyészségi vizsgálat indult. Végső soron a népszerűsége bánta a hatalomhoz ragaszkodást, amely 2010-es 84 százalékról 31 százalékra esett a botrányok nyomán.

Soros György és a fia Michelle Bachellettel pózolForrás: Tűzfalcsoport

Itt jöhet képbe a New York-ii milliárdos barát szerepe. Hogy-hogynem, egyre több szerecsenmosdató jellegű cikk jelent meg a liberális médiában Bacheletről, sőt egy évvel ENSZ főbiztosi megválasztása előtt a New York Times a dél-amerikai kontinens egyetlen tisztességes női vezetőjeként próbálta beállítani Soros barátnőjét, mélyen hallgatva az érintett korrupciós ügyeiről.

Azon, hogy a megválasztását követően néhány hónappal közös fotón feszít Soros, a fia és az új főbiztos, már meg sem lepődünk.