A Wikipédiát működtető Wikimedia Endowment bejelentette, hogy kétmillió dollárral támogatja őket Soros György –számolt be a Magyar Idők.

Búcsút lehet inteni a Wikipédia függetlenségének, ahol szinte minden témában tájékozódhattunk, és hozzá is írhatott bárki, politikai hovatartozás nélkül. A Wikimedia Endowment ugyanis bejelentette, hogy kétmillió dollárral, azaz

körülbelül 560 millió forinttal támogatja őket Soros György.

A bejelentésről a balliberális újság, a HVG adott hírt kendőzetlen boldogsággal. Úgy fogalmaztak: „(..) a világ egyik legjelentősebb filantrópja mindig is támogatta a szabad és nyitott társadalom eszméjét, beleértve a tudáshoz, az oktatáshoz és a különböző társadalmi és politikai kutatásokhoz való minél szélesebb körű hozzáférést."

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Olivier Hoslet / Epa / Pool

Ezek szerint kezdhetünk aggódni, ugyanis az internet világát már így is átjárta a „szabad és nyílt társadalom" eszméje. Azokat a portálokat, akik ennek úgymond ellenállnak, azokat egyből fasisztának, antiszemitának, lakájpropagandistának bélyegzik, majd az internet fura urai szankciókkal korlátozzák ezeknek az oldalaknak a működését.