"Mindenkit várunk az ellenállás napján, október 23-án" - olvasható a Jobbik közösségi oldalán, amelyben embereket toboroznak a párt által meghirdetett ellenállás szellemiségének megfelelően. A legfőbb probléma ezzel csak annyi, hogy a Gyurcsány-féle DK már 2014-ben ellenállási napot hirdetett, a Jobbik borítóképéhez kísértetiesen hasonlító Facebook-eseményében. Az ellenállók tartsanak össze, még az egymás ötleteinek ellopásában is!

Nem könnyű eldönteni, hogy pontosan ki is indította be ezt észveszejtő ellenállózást, az mindenesetre biztos, hogy szinte valamennyi ellenzéki párt komolyan a hatása alá került.

  • Gyurcsány Ferenc szeptemberben ellenállás-sorozatot hirdetett a magyar kormány ellen a Kossuth térre. (Igaz, ez másfél nap alatt befulladt.)
  • A Jobbik szeptemberi kongresszusán elfogadta a Nemzeti Ellenállás Kiáltványát, amióta a párt már nem is ellenzéki pártnak, hanem ellenállónak, a jobbikos politikusok meg nem ellenzéki politikusnak, hanem nemzeti ellenállóknak tartják magukat.
  • Juhász Péter koldulóművész és expártvezér is ellenállást hirdetett szeptemberben, amit kicsivel később visszaszívott.
  • Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ellenállási felhívása átcsúszott októberre, a politikus arra kérte híveit, hogy békésen tegyék mindezt.

Szemmel láthatóan egy elég komoly ellenállási dili bontakozott ki az országban. De, hogy honnan, miből, kitől, és legfőbbképpen mikor indult országhódító útjára a legújabb őrület, azt sokáig homály fedte. Mindez idáig.

DK (2014): meghirdetjük „Az Ellenállás Napját"

Az egész sztori meg ötlet onnan indult ki, hogy beírtam a YouTube keresőjébe, hogy Ellenállás Napja, mert ugye a Jobbik most ezen a néven szervezett megmozdulást az 1956-os forradalom évfordulójára. Azonban a legnagyobb meglepetésemre az első pár találatnak semmi köze nem volt Sneiderékhez, teljesen váratlanul Gyurcsány Ferenc jelent meg a képernyőn, amint egy óriási ELLENÁLLÁS felirat előtt szónokol. A 2014-es szívrátételes, Gyurcsányos videórészlet így néz ki:

Forrás: Youtube

"Hmmm" - gondoltam, és kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak. Nem kellett sokat keresgélni, és világossá vált, hogy az országban komoly gyökereket vert ellenállási mánia bizony a Demokratikus Koalíció találmánya. Ugyanis Gyurcsányék már 2014. július 12-én ellenállással akarták megbuktatni a kormányt, és ennek okán meghirdették az Ellenállás Napját, amint ezen a Facebook-eseményen látható:

Forrás: Facebook

Az akció nem teljesen sikerült, Orbán Viktor kabinete a helyén maradt, és jelenleg is kormányoz.

Jobbik (2018): meghirdetjük „Az Ellenállás Napját"

"Mindenkit várunk az ellenállás napján, október 23-án" - ez már a Jobbik közösségi oldalán olvasható, amelyben embereket toboroznak a párt által meghirdetett ellenállás szellemiségével megegyezően. Rápillantva az esemény borítóképére, még a háttérben a téglafal is megegyezik a DK-éval, szinte tökéletes a koppintás: 

Forrás: Facebook

Bár nem tartom magam jósnak, annyit azért bátran meg lehet előlegezni a Jobbiknak, hogy az akció nem teljesen fog sikerülni, Orbán Viktor kabinete a helyén fog maradni.

Minden másra ott van az ellenállás!