Mintegy négyszázmillió forintos európai uniós forrásból bővítik és modernizálják a szigetvári óvodákat és bölcsődéket, a kivitelezési munkálatok már megkezdődtek.

A Baranya Megyei Önkormányzat közleménye szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból

  • a Napsugár,
  • a Micimackó
  • és a Zöldmanó óvoda,
  • illetve bölcsőde tagintézményeit fejlesztik.

Bővítik a férőhelyek számát, csoportszobákat alakítanak ki, javítják az intézmények szolgáltatásainak minőségét, felújítják és energiatakarékosabbá teszik az óvodaépületeket.négyszázmilliós bölcsőde- és óvodafelújítás indult Szigetváron

Az intézmények homlokzata és lábazata hőszigetelést kap. A korszerűtlen homlokzati nyílászárókat kicserélik, a központi fűtési rendszert korszerűsítik, a tetőre "napelemes kiserőművet" telepítenek, modernizálják a külső és a belső világítást, továbbá az épületeket "a szükséges mértékben" akadálymentesítik.

A Napsugár óvodát a felújításon felül bővítik, átépítik; az épületben liftet alakítanak ki, kicserélik a szanitereket és a szerelvényeket, valamint parkolóhelyeket is létesítenek.

A 2019 nyarára lezáruló projekt keretében csoportszobai és konyhai berendezéseket, udvari játékokat, valamint fejlesztő és informatikai eszközöket is beszereznek.