Nyilvánosságra hozták a dokumentumokat, amik bizonyítják, hogy Demeter Márta hazudott

2018.10.20. 18:11

A Honvédelmi Minisztérium (HM) nyilvánosságra hozta a Demeter által kikért papírokat, amikből egyértelműen kiderül, hogy az LMP új, női kvótatárselnöke csak ezen a héten kétszer hazudott. A politikus ezek miatt nemzetbiztonsági kockázatnak minősül Németh Szilárd honvédelmi államtitkár szerint.

Úgy tűnik, hogy a baloldali fake news-gyár kezd kifulladni.

Ahogy az Origo megírta, az ex-szoci, most LMP-s politikus hamisan azt állította: a magyar honvédség repülőgépén utazó Orbán Flóra a miniszterelnök tizennégy éves lánya, miközben az egy százados kétéves gyereke volt.

Demeter MártaFotó: Tuba Zoltán - Origo

Orbán L. százados a NATO-szabályoknak megfelelően engedélyt kért az ő és a családja Ciprusról Magyarországra való hazaszállítására, amit meg is kapott.

Demeter, annak ellenére, hogy a nyilvánosságra hozott és ide kattintva elolvasható dokumentumok alapján tisztában volt ezekkel az információkkal, mégis szándékosan telekürtölte a fake news médiát a hazugsággal.Németh Szilárd honvédelmi államtitkár egy másik, az LMP-s politikus által kitalált álhírrel kapcsolatban közölte: Demeter Márta ismét parlamenti írásbeli kérdésnek álcázva, ezúttal egy kiképzési repülésen részt vevő gépről állította, hogy azon indokolatlanul és jogtalanul szállították Maróth Gáspárt.

Maróth Gáspár a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatója, és a nemzeti védelmi ipari és védelmi célú fejlesztésekért felelős kormánybiztos. Így ha utazott is volna a repülőn, azzal sem lett volna probléma, de nem utazott– tudatta Németh.

A sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára bemutatta az LMP-s képviselőnő által korábban megtekintett és ide kattintva olvasható dokumentumokat, valamint az írásban feltett kérdéseit, és az arra adott honvédelmi miniszteri választ is.

Németh Szilárd a végén megjegyezte: mivel Demeter Márta nemzetbiztonsági információkat szivárogtatott ki, ezért le kell mondania a honvédelmi és rendészeti bizottságban betöltött tisztségéről és egyúttal parlamenti mandátumáról is.