Omassán egy helyi rendőr a kutyáját egy kék furgon után kötötte, és végighúzta az utcákon. Ezt állítják a szemtanúk. A rendőr mindent tagad. Azt mondja, nem bántotta az állatot. Többen viszont határozottan állítják, hogy látták, mit csinál. Ha valóban megtette, az kimeríti az állatkínzás fogalmát. Nyomoznak az ügyben. 

Egy szemtanú közösségi oldalán osztotta meg a történteket. A kutya egy madzaggal volt az autó után kötve, egy ideig tudta tartani a tempót a furgonnal, de az egyik kanyarban elesett, onnantól kedve a betonon húzta az autós – írja a Kutyabaráthelyek.hu.

A helyieknek sikerült megállítaniuk a furgont, és számonkérni a sofőrt, aki azt mondta, a kutya elkóborolt, ő megtalálta, és haza akarta vinni. Kiderült, hogy az állat az egyik helyi rendőré.

A kutya szerencsére horzsolásokkal megúszta, a gazdája ellátta a sebeit. A szemtanúk kihívták a rendőröket, és arra kérték őket, hogy szondáztassák meg a sofőrt, mert szerintük részeg volt. Elmondásuk szerint a rendőrség elküldte őket a helyszínről. A helyiek feljelentették a sofőrt. Nyomoznak az ügyben.