Évekkel korábban elfoghatta volna a rendőrség a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, ha az eset után körözni kezdik Gy. Krisztina eltűnt telefonját.  

A gyilkosság után pár hónappal egy betörés után elfogták Siófokon a soroksári gyilkosság gyanúsítottját, R. Szilvesztert. Az már korábban kiderült, hogya börtönben több telefont leadott, ezek közül az egyik a meggyilkolt nőé volt.

Forrás: Bors/Fejér Bálint

Ahogyan korábban írtuk, Gy. Krisztina 2013-ban futni indult el otthonról, de soha többé nem ért haza.

A gyanú szerint R. Szilveszter ugyanis megerőszakolta és meggyilkolta a családanyát.

A rendőrség 5 évig kereste a gyilkost. Szeptember elején derült ki, hogy a holttesten talált DNS R. Szilveszteré, aki ma is jogerős börtönbüntetését tölti rablás miatt. A férfi egyelőre nem tett vallomást, a kihallgatáson kívül pedig tagadta, hogy megölte volna Krisztinát. 

Így kerülhette el a bizonyíték a nyomozók figyelmét

Az Origo úgy tudja, hogy

a gyilkosság után a telefon papírjait Gy. Krisztina férje odaadta a rendőröknek, akik az adatokat nem vitték be a rendszerbe.

Amikor R. Szilvesztert elkapták, és ellenőrizték a központi rendszerben a nála talált telefonok adatait, emiatt nem találtak egyezést, így kerülhettek a telefonok a börtönbe. Információink szerint R. Szilveszter és az ügyvédje megállapodtak abban, hogy a férfi nem tesz vallomást.