Összefogtak a magyar állatmenhelyek, szigorú szabályt hoztak a macskák védelmében. Az állatmentőknél október végével gyanúsan megszaporodik a fekete, illetve fehér macskát keresők száma, ezért november közepéig ilyen macskát nem adnak örökbe. A szektások nemcsak a menhelyeknél próbálkoznak, hanem például a közösségi oldalakon létrejött különböző csoportokban. Elképesztő összegeket is képesek lennének fizetni a gazdiknak az egyszínű állatokért. 

Fekete hétté nyilvánította október utolsó hetét a Noé Állatotthon Alapítvány macskamentő csoportja. Honlapjukon arra hívják fel a figyelmet, hogy mindenszentek és halloween közeledtével egyre többen keresik fel őket, illetve jelentkeznek a közösségi oldalakon, hogy szeretnének fekete macskát örökbe fogadni. Az állatmenhely azonban jól tudja, hogy a legtöbben nem felelősségteljes gazdik akarnak lenni, hanem valamilyen szeánszhoz keresik a macskákat.

Sajnos az ilyen telefonok mögött is sátánisták, állatkínzók állnak, akik különböző fekete mágiás rituálékra keresik az állatokat feláldozás céljából - írták.

Ugyanez a tapasztalata a Veszprémi Állatvédő Egyesületnek is, ezért ők - akárcsak a Noé-alapítvány - november közepéig nem adnak örökbe fekete vagy fehér színű macskákat.

Aki ilyenkor feltűnően sokan kínál egy macskáért, gyanús lehetForrás: Facebook

A Noé Állatotthon azok figyelmét is szeretné felhívni, akiknek kijárós fekete vagy fehér macskájuk van, ugyanis a sátánisták attól sem riadnak vissza, hogy más állatát ellopják.

Nyomatékosan felhívjuk a gazdik figyelmét is arra, hogy ebben az időszakban tartsák lakat alatt kijárós fekete, de fehér cicájukat is, mert ha az állatkínzók nem találnak menhelyről cicát, elindulnak az utcákon körülnézni, és jobb nem belegondolni, mi történik, ha megfelelő színű cicát találnak - írja közleményében az alapítvány.