A mostani nyitott kérdések mögött teljesen egyértelmű, hogy a migráció ügyében képviselt magyar álláspont húzódik meg – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormányülés szünetében. 

A kormány továbbra is úgy tartja, hogy minden, az utóbbi időszakban Magyarországot érő támadás mögött egyértelműen a bevándorlás kérdése állt – jelentette ki a kormányszóvivő a kormányülés szünetében.

Kovács Zoltán az Európai Parlament néppárti frakciója vezetőjének nyilatkozatára reagált. Manfred Weber a magyar kormány óriásplakátjaira vonatkozó kérdésre válaszolva kijelentette, hogy elfogadhatatlan összevegyíteni a jogállamisággal összefüggő európai uniós eljárások miatt indított vitákat a migrációs politika terén kialakultakkal.

Kovács Zoltán: Minden Magyarország elleni támadás mögött a bevándorlás állFotó: Adrián Zoltán - Origo

A kormányszóvivő úgy vélekedett, hogy a korábbi, a jogállamisággal, az alkotmányossággal vagy a médiatörvénnyel kapcsolatos vitákat jogi értelemben évekkel ezelőtt lezárták. A mostani nyitott kérdések mögött teljesen egyértelmű, hogy a migráció ügyében képviselt magyar álláspont húzódik meg – hangoztatta.