Magyar cég lehet Európa legsikeresebb textilipari vállalata

SZTNH
Vágólapra másolva!
A K9-Sport Kft. a „Design Management Díj 2018" formatervezési különdíját nyerte el kutyahámjaival szellemi vagyon diagnózis – szolgáltatás kategóriában. A versenyt az SZTNH (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala) hívta életre. A díjátadót október 4-én tartották.
Vágólapra másolva!

A világ szinte minden pontján hozzáférhető termékek, így a kutyahámok sikeres értékesítése mögött sem csupán egy tudatos kereskedői hálózat fejlesztése áll, hanem a termékek műszaki megoldásainak szabadalmak formájában történő megvalósulása.

Az európai online piacot elárasztó, vásárlókat megtévesztő másolati termékekkel szemben a védelmi stratégia fő bástyája a termékek formájának és a hozzájuk kapcsolódó márkaneveknek védelme.

A díjat odaítélő bizottság nagyra értékelte a JULIUS-K9 cégcsoport (K9-Sport Kft.; JULIUS-K9 Zrt.) húsz év alatt elért globális sikereit, a designszemléletű, és folyamatos innováción alapuló termékfejlesztést. A hazai szaktudásra építő cég csak Európában eddig mintegy tízmillió hámot forgalmazott, és mára a világon szinte mindenütt jelen van.

A nyakörveket leváltó kutyahámokat méltatta a szakma Forrás: Design Management Díjátadó

A népszerű hámok sikere abban keresendő, hogy mind a gazda, mind az eb kényelmét figyelembe veszi.

A kialakításukban és anyagukban egyedülálló termékek marketingstratégiáját is méltatta a bizottság, hiszen a vállalkozás jó érzékkel aknázza ki a potenciállal bíró szegmenset, a nyakörveket egyre inkább felváltó hámok tervezésével és gyártásával.

A fejlett országok lakosságának tíz százaléka kutyatartó, így a cégcsoport pont erre a vásárlóközönségre építette gyártói tevékenységét az elmúlt húsz évben, Magyarországon. Saját fejlesztésű textilipari termékek formatervezésében jelenleg a JULIUS-K9 a legaktívabbnak tűnő magyar vállalat Európában.

Sebő Gyula és a JULIUS-K9 Zrt. igyekszik mind az online, mind az offline piacokat „tisztán" tartani Forrás: Design Management Díjátadó


A Hivatal az ünnepélyes keretek között megrendezett díjátadó gála alkalmával külön kiemelte a K9 ® majd az IDC ® termékek elért sikereit, kialakításukban felismerhető egyediségüket.

A vállalat egyik alapítója, a termékek feltalálója, Sebő Gyula elmondta, hogy „Egy, a JULIUS-K9 méreteiben Magyarországon gyártó textilipari vállalat létjogosultságát a hazai és európai jogorvoslati lehetőségek adják.

A JULIUS-K9 a magyarországi gyártási tevékenység elkötelezettje. További magyar munkahelyek teremtésének és megőrzésének a cégcsoport esetében azért is van létjogosultsága, mert a hazai bűnüldöző hatóságokkal szorosan együttműködve fel tudja venni a harcot a másolati termékekkel szemben."

A hazai kisvállalkozásból nemzetközi nagyvállalattá fejlődő magyar vállalat fejlesztésének alappillére a szakértelem,

sikerének titka a folyamatos megújulás képessége és a designvezérelt gondolkodás.

Ahogy hámjaik szélesebb körben is elérhetővé váltak, fel kellett ismerniük a designalapú szemlélet kulcsfontosságát, amely ma már hozzájárul a stratégiaalkotáshoz, az innováció megteremtéséhez, sőt szerepet játszik a márkaépítésben és a vásárlói elégedettség elérésében is.