Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke volt az első politikusvendége a Magyar Nemzeti Budi TV-nek, amit a bevándorláspárti Migration Aid kitalálója, Ujhelyi Sándor alapított.

Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke egy budiban ülve adott interjút Ujhelyi Sándornak az úgynevezett Magyar Nemzeti Budi TV-ben - az erről szóló videóra a Demokrata bukkant rá. Ujhelyi Sándor egyébként a bevándorlást megszervező Migration Aid kitalálója. A teljesen szürreális elképzelés, miszerint a riporter és az interjúalany egy budiban ülnek ketten, egymás mellett trónolva, elvileg humor akarna lenni, de valójában inkább siralmas látlelet arról, hol tart ma az ellenzék.

A beszélgetésnek több csúcspontja is volt, ezekből érdemes egy kicsit szemezni: Legnagyobb fájdalmamra az összefogás kezdett szitokszóvá válni, holott anélkül nem fog menni - mondja Lendvai. Majd pedig a volt szoci elnök keményen nekiment a forradalmár Márki-Zay Péternek. Ha az utcára mégse lehet menni kétnaponta mozgósítani az embereket békeidőben, mert ez alapvetően egy békeszerető társadalom ráadásul. Üzenem ezt mindenkinek, aki azt mondja, hogy holnap legyen forradalom, hogy ennek nincs tömegbázisa Magyarországon. 

Ujhelyi Istvánnak a Budi TV-ből üzent Lendvai IldikóForrás: Origo

„Pista, Pista, légy szíves, gyere a Budi TV-be!”

A beszélgetés egy pontján Ujhelyi István szoci EP-képviselő országgyűlésbéli beszédét dicsérték egymásra licitálva, az ezt követő, Ujhelyi Istvánhoz intézett mondatokat a gondolatok csonkítása nélkül közöljük:

– Ujhelyi Sándor: Pista, haragszok rád, mert többször hívtalak, és még egyszer se jöttél el ide a stúdióba.

– Lendvai Ildikó: Pista, Pista, légy szíves, gyere a Budi TV-be! Te is kapsz felmentést, hogy beülj a budiba! Politikus azért sem akar [beülni a budiba], nemcsak egy nő nem akar, nehogy azt mondják, na, lehúzhatod magad a budin.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.