Orbán Viktor: Budapest egy globális sportfőváros

NÉMETH Szilárd; ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. október 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) az Országházban fogadta Nenad Lalovicsot, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökét (k) 2018. október 26-án. Balról Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök és Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség elnökének tárgyalásán szóba került, hogy Budapest egy globális sportfőváros, ehhez minden körülmény és képesség adott: elhelyezkedése, szépsége, gazdasági fejlődése, az itt élők vendégszeretete, kulturális pezsgése, erős szolgáltatási szektora, de mindenekelőtt a város biztonsága.
Vágólapra másolva!

A Budapesten zajló birkózó-világbajnokságról, az új generációs "városi világjátékokról" és a magyar fővárosban tervezett további világszintű sporteseményekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke péntek délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) az Országházban fogadta Nenad Lalovicot, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökét (k) 2018. október 26-án. Balról Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A megbeszélésen, amelyen részt vett Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos, valamint Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, elhangzott: a magyar főváros immár hetedik alkalommal ad otthont a birkózó-vb-nek; ezzel kapcsolatban a nemzetközi szövetség elnöke megismételte:

minden idők legnagyobb birkózó eseménye zajlik Budapesten, ami Magyarországot és a sportágat is nagyobbá teszi.

Orbán Viktor leszögezte, Budapest egy globális sportfőváros, ehhez minden körülmény és képesség adott: elhelyezkedése, szépsége, gazdasági fejlődése, az itt élők vendégszeretete, kulturális pezsgése, erős szolgáltatási szektora, de mindenekelőtt a város biztonsága. Hozzátette: folytatódik Budapest sportinfrastruktúrájának fejlesztése.

A tárgyaláson elhangzott: jövőre négy világbajnokságot - asztalitenisz, vívó, öttusa és gyorsasági kajak-kenu - rendezünk meg, ráadásul 2019-ben Budapest viselheti az Európai Unió által adományozott "Európa Sportfővárosa" címet - ismertette Havasi Bertalan. Kiemelte:

a miniszterelnök elkötelezett a 2019. évi World Urban Games, egy új generációs multisportesemény budapesti megrendezése mellett,

amely egyfajta "fiatalos sportfesztivál a város szívében", és olyan sportágak tartoznak ide, mint például a BMX, görkorcsolya, gördeszka, 3x3 kosárlabda, teqball vagy a break tánc.