Több millió forintot költhetett el a riói olimpián tíz napot töltő Szilágyi György jobbikos képviselő. Kiszámoltuk, hogy mennyit fizethetett a luxusútjáért a jobbikos politikus, miközben vagyonnyilatkozata szerint érdekes módon még ingatlana sincs. Orbán Viktort támadta külföldi utazása miatt, miközben a kétszínű és álságos jobbikos politikus arról nem beszélt, hogy sokmilliós ajándékutat kapott a riói olimpiára. Az utat a Budapest 2024 kft. fizette. Az olimpia összes rendezvényére egyébként VIP-belépőt is kapott. Szilágyi korábban arról vált híressé, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A 90-es években pedig közönséges futballhuligán volt.  

Meglehetősen arcpirító kérdést tett fel Orbán Viktor utazásairól Szilágyi György, a Jobbik képviselője. A kérdés azért is volt pofátlan, mivel éppen az a Szilágyi beszél álságosan és kétszínű módon külföldi utakról, aki a 2016-os riói olimpián 10 napot töltött luxuskörülmények között. Ráadásul az olimpia valamennyi versenyére VIP-belépőt is kapott. Ahogy mondani szokták, bort iszik és vizet prédikál. A magát a szegények barátjának beállító

Szilágyi business osztályon repült, és egy elegáns szállodában töltötte a legutóbbi nyári olimpia idejét. Az utat a Budapest 2024 kft. fizette. Most megnéztük, hogy mindez mennyibe is kerülhetett.  

Szilágyi György, a Jobbik képviselője luxuskörülmények között dőzsölt a riói olimpiánForrás: MTI/Kovács Attila

Ennyibe kerülhetett a luxusutazás Rióba

Ha megnézzük, akkor Rióba egy hónap múlva business osztályon oda-vissza 850 ezer forintért lehet eljutni. Mivel a riói olimpia idején ennél lényegesen drágábbak voltak a jegyek, ezért a 850 ezer forinthoz nyugodtan hozzáadhatunk 50-75 százalékot.

Több millióba került az út, így néz ki egy 5 csillagos szálloda RióbanForrás: Origo

Megnéztük azt is, hogy mennyiért lehet megszállni egy elegáns hotelben 10 napra a városban. Nagyjából 850 ezer és 1,2 millió forintot kell fizetni a luxusért. Ebben az esetben is igaz, hogy az olimpia idején ezek az árak legalább 50-75 százalékkal magasabbak voltak. 

Mindezek után pedig világosan kiderült, hogy a mások utazásán vernyákoló Szilágyi a riói olimpia idején minimum kétmillió forintot kellett, hogy fizessen a 10 napos luxusútjáért. Persze ez a kétmillió forint meglehetősen alábecslés, a valós ár 2,5-3 millió forint körül lehet. Abban az esetben, ha más is vele volt, akkor könnyen lehet, hogy 4-4,5 millió forintot fizetett. Minderről a kiruccanásról persze nem olvashattunk semmit Szilágyi vagyonnyilatkozatában.   

Ilyen luxuskörülmények között pihente ki a fáradalmait Rióban SzilágyiForrás: Origo

Szilágyi hajléktalan? 

Apropó vagyonnyilatkozat. Megnéztük azt is, hogy a Jobbik politikusának mekkora vagyona volt az idei nyilatkozata alapján. A riói luxusúton részt vevő Szilágyinak semmilyen ingatlana nincsen, csupán 6,2 millió forintnyi megtakarítása és 1 millió forintnyi követelése, valamint egy 2012-ben gyártott Volkswagen Passatja. 

Veréssel is fenyegetőzött

Szilágyi 2017-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát. A Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi keménymag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett. Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, hogy vajon részese volt-e komolyabb balhéknak. Így mentegetőzött:
Nem vagyok büntetett előéletű. Szilágyi jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós" Ferencnek, lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.

Szilágyi Györgyöt megkérdeztük a luxusútról, gyakorlatilag megismételte, amit a facebook-on is írt: lényegét tekintve minden ténybeli állításunkat elismerte, de azt vitatta, hogy mindezt luxusútnak lehetne nevezni és persze - ahogy a Jobbik-politikusok általában teszik - szidta a kormányt.