Soros György hazai embere úgy látszik, túl van a pár hónapos pihenőjén, egy fikciós videóval visszatért a magyar közéletbe. A felvételen többek között az látható, ahogy a Batmannek öltözött Gulyás Magyarország egyik legnagyobb formátumú miniszterelnökének Kossuth téri szobrát nemes egyszerűséggel felrobbantja, mert "imperialista háborús uszítónak" tartja. Jobb körökben éppen ma emlékeztek meg gróf Tisza István egykori miniszterelnök halálának századik évfordulójáról. Van baj Soroséknál. 

Ahogy beszámoltunk róla, Gulyás Márton egy új blog létrehozásával, és egy beszélgetéssorozat szervezésével, pár hónapos visszavonulását követően visszatért a magyar politikába. A magát aktivista közéleti vlogként aposztrofáló Partizán nevű csoport szervezésében Gulyás tegnap megtartotta első rendezvényét, ahol beszélgetőtársaival azt a kérdést boncolgatták, mit lehet kezdeni az első köztársasággal. A Károlyi Mihály-mentegető estre meghívást kapott az aktivistától Vásárhelyi Mária, Soros György-közeli szociológus és Kardos András Lukács György-közeli filozófus is. Az esemény legszórakoztatóbb pillanatára már rögtön az esemény legelején sor került, a házigazda nem tudta tévesztés nélkül felsorolni vendégeit:

Ezúton kérek elnézést Kardos Andrástól, akit Konok Péterként azonosítottam a legelején – kért bocsánatot Kardostól a figyelmetlen Gulyás Márton, mert összetévesztette a Hír TV-től elbocsátott Konok Péterrel. Nem biztos, hogy sokan örültek volna a cserének, de Kardost nem zavarta különösebben Gulyás hibája, elfogadta a bocsánatkérést. Innentől kezdve viszont akadálytalanul zajlott a „vörös gróf" néven emlegetett egykori magyar miniszterelnök védelmezése. Az est 50 percig elég egysíkúan telt, azonban annak lezárultával teljesen új lendületet kapott.

Köszönöm beszélgetőpartnereimnek, de még mielőtt lezárnánk az estét, bár a 18-as forradalom, és az első köztársaság megbukott, és a mostani köztársaság sem szuperál jobban, ettől függetlenül nem biztos, hogy egy szuperhős jobban hozta volna ki a meccset, mint eleink. Nézzük meg, hogy boldogulnak! – zárta le a beszélgetést Gulyás Márton, aki ekkor a teremben lévő vászon felé fordította tekintetét, ahol megjelentek a főszereplésével készült fikciós videónak az első képkockái.

49:30-tól tekintheti meg, ahogyan a Batman-jelmezben pózoló Gulyás Márton felrobbantotta gróf Tisza István szobrát:

Az erősen aktuálpolitikai áthallásos történet szerint az első világháborúnak még nem volt vége, és a felvétel elején a következő kérdést tették fel az alkotók: "ki lesz a hős, aki megmenti az országot?" A válasz szerencsére villámgyorsan kiderült: pár másodperccel később egy Batman-jel jelent meg az égbolton, hogy aztán a Batman-jelmezben pózoló Gulyás Mártont mutassa a kamera. 

Gulyás Márton Batmanként mentette meg az országotForrás: Facebook

"Alfred, megérkeztem, mit tudok tenni?" - tette fel a kérdést a filmrendezői ambíciókkal bíró aktivista a fikciós videóban. "Uram, ahhoz, hogy az országban bármiféle változást el tudjon érni, meg kell dönteni az előző rendszert" - felelte filmbeli segítője. Ezután hirtelen a Kossuth tér-i Tisza István szobrot mutatja a kamera, ahogy Gulyás előtte áll.

A Batmannek öltözött Gulyás Márton Tisza István szobra előttForrás: Facebook

Miután Soros György hazai aktivistája azonosította a célpontot, a következő kommunista hangulatú feliratok ugrottak ki az egyik legnagyobb formátumú magyar miniszterelnökkel kapcsolatban: "a kizsákmányoló, és elnyomó régi rendszer fő működtetője", "imperialista háborús uszító". Az információk hatására a Batmant játszó Gulyás úgy döntött, felrobbantja az egykori kormányfő 2014-ben átadott szobrát. 

Gulyás Márton felrobbantotta Tisza István szobrát az általa készített fikciós videóbanForrás: Facebook

Jobb körökben éppen ma emlékeztek meg gróf Tisza István egykori miniszterelnök halálának századik évfordulójáról. Ennek alkalmából emlékülést rendezett a Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány Budapesten. Az esemény fővédnöke Boross Péter korábbi kormányfő volt, de Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, az emlékülés védnöke is felszólalt a rendezvényen.