A Jobbikot otthagyó Volner Jánosék tárgyalásba kezdtek a Mi Hazánk Mozgalommal

Mi Hazánk Mozgalom Volner Dúró Apáti Toroczkai Novák
Vágólapra másolva!
A pártot otthagyó második körösök csatlakozhatnak az első körös távozókhoz. Minden jel arra mutat, hogy a radikálisok egyesülni fognak.
Vágólapra másolva!

A Jobbikból a közelmúltban kilépő országgyűlési képviselők, Volner János, Fülöp Erik és Apáti István ma délelőtt Szebb jövő címmel sajtótájékoztatót tartottak. Volner János, a párt korábbi alelnöke úgy fogalmazott, hogy

A politikus rátérve a sajtótájékoztató fő témájára arról beszélt, hogy

tárgyalásokat kezdtek a Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalommal.

Szerinte ezek érdemi és valós egyeztetések, melyeknek jelenleg még nincs eredményük. Hozzátette, hogy a Jobbikból a legkiválóbb emberek mentek el Toroczkai Lászlóékhoz. Olyan pártra van szükségük, amely ugyanazt gondolja a politikáról, mint ők. Volner programot is hirdetett: egy olyan párthoz szeretnének képviselőtársaival csatlakozni, amely jobboldali és benne van a váltópárti lehetőség.

Nagyjából a radikális politikusok sajtótájékoztatójával egy időben Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese közösségi oldalán tett közzé egy képet, amelyen a Toroczkai László-Novák Előd-Dúró Dóra hármas ül szemben a friss kilépő Volnerékkel.

A politikus arról is írt, hogy az értékrendjük közös, ám stratégiai kérdéseket kell tisztázniuk, ehhez szerinte mindkét fél konstruktivitása adott.

Ismert,Toroczkai Lászlót júniusban kizárták a pártból, őt követte Dúró Dóra, aki közösségi oldalán jelentette be, hogy kilép a Jobbikból. Az elsőkörös távozókat követték a másodikkörösök: az október eleji frakcióülésen a képviselőcsoport kizárta tagjai közül Volner Jánost, amiért egy nyilvánosságra került levélben élesen bírálta a pártvezetést. A párt volt alelnökét követte Apáti István és Fülöp Erik is, akik még aznap kiléptek a frakcióból. Később mindhárom politikus otthagyta a Jobbikot.