Merkel migrációs ügyben kifejezetten Európa-ellenes választ adott

TOPSHOTS Horizontal LIGHTING CHANCELOR WOMAN SPEECH PARLIAMENT GERMAN PARLIAMENT HIGH ANGLE BUST DOCUMENTATION-SELECTION
German Chancellor Angela Merkel addresses the Bundestag, the lower house of parliament, on October 17, 2018 in Berlin, for a keynote speech ahead of a EU summit focused on Brexit to start later in the day in Brussels. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP) / ALTERNATIVE CROP
Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt arról, hogy a parlamenti imareggelin is téma volt a pittsburghi mészárlás, de szóba került még a németországi helyzet, valamint a törvényalkotási munka is.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy kedd reggelre is szerveztek egy imareggelit a Parlamentbe, aminek eredetileg más témája lett volna, de a hétvégi pittsburghi merénylet felülírta a tervezetet. Megemlékeznek a képviselők az imareggelin az elhunyt zsidó polgárokról, a keresztény áldozatokról, valamint imádkoznak azokért is, akiknek az életéért még küzdenek az orvosok.

Bajkai István szerint ez a szörnyűséges tett, amit elkövetett a merénylő, az mindenkit figyelmeztetéssel és félelemmel kell eltöltsön. Sajnos Európában és az Egyesült Államokban is több terrortámadás történt, amelyek akár már rendszeresnek is tekinthetők a XXI. században, ez is félelmetessé teszi a mai világunkat – tette hozzá a politikus, majd hozzáfűzte,

Mindeközben Németországban Hessenben lezajlottak a választások, amelyek a kormányzópártok erős csökkenését hozták, Angela Merkel már be is jelentette, hogy nem kíván újraindulni a pártja vezetéséért, sőt ez a mostani lesz az utolsó kancellári ciklusa.

Bajkai István szerint Merkel bukásához nagyban járult hozzá a willkommenskultur meghirdetése, amivel migránsok tömegeit hívta Európába, Németországba, a sok bevándorló között pedig egyértelműen sok ellenséges szándékú ember is volt.

A képviselő felidézett több olyan beszélgetést, amelyek során CDU-, CSU-képviselőkkel tárgyalt, akik elmondták neki, a kancellár politikai nimbusza elveszőben van. Sajnos a CDU több olyan hibát is elkövetett, amelynek folyományaként megerősödhetett a szélsőjobb, egyszerűen nem tudtak jó válaszokat adni a kor égető kérdéseire, sőt migrációs ügyben pedig kifejezetten Európa-ellenes válaszokat adtak Bajkai István szerint.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.