A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott a csok

2018.11.04. 12:37

A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A családi otthonteremtési kedvezmény révén több mint 90 ezer család otthonteremtését támogatta, és 45 ezer gyermekvállalását segítette a kormány– mondta Király Nóra az M1 műsorában.

A Fiatal Családosok Klubjának alapítója Kiemelte: a csok által igénybe vehető 3 százalékos, fix kamatozású hitel havi szinten 50 ezer forint megtakarítást jelent egy családnak.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Ugyanakkor arra is emlékeztetett: a program folyamatosan bővül, a kormány a kétgyermekes családokra is kiterjesztette a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelte. Király Nóra a csokot igénybe vevők gyermekvállalásával foglalkozó statisztikát ismertetve elmondta, hogy a családok 31 százaléka egygyermekes, 34 százaléka kétgyermekes, 25 százaléka nagycsaládos, és 11 százalékánál nincs gyermek.

Király Nóra arra is felhívta a figyelmet:Mivel a felmérések szerint a fiatalok általában kettő vagy annál több gyermeket szeretnének, így a kormány a csok által a vágyott gyermekek megszületését segíti elő– mutatott rá Király Nóra.