Halva született a Nyíregyházán talált csecsemő

2018.11.05. 10:33

Egy éve találtak egy halott csecsemőt pár szemetes konténer mellett Nyíregyházán. A rendőrség leállította a nyomozást, de azt továbbra sem lehet tudni, hogy ki a csecsemő anyja – írja a Bors.

A holtan talált csecsemőnek még nem sikerült megtalálni az anyját. A helyszínen talált véres pólón a szakértőknek sikerült megtalálniuk a nő DNS-ét, de a minta nem egyezett senkiével a bűnügyi nyilvántartásban. A rendőrség közben meg is szüntette az eljárást. A Bors utánajárt, hogy miért nem nyomoznak tovább az ügyben.

Kiderült, hogy az ügyész szüntette meg a nyomozást, mert nem történt bűncselekmény. A lap információi szerint

az orvosszakértői véleményből az derült ki, hogy a csecsemő halva született, nem pedig később gyilkolták meg.

A lap megkeresett egy szakértőt, aki szerint az anya akkor is bűnös, ha nem ő ölte meg a csecsemőt.

Emberölés nem történt, de a bomló holttest környezetkárosítási és közegészségügyi szempontból aggályos. Aki a földet, a levegőt, a vizet, az élővilágot, valamint azok összetevőit jelentős mértékű szennyezéssel veszélyezteti, akár három év szabadságvesztést is kaphat – mondta dr. Kamarás Péter.

Ahogyan korábban megírtuk, tavaly november 19-én este egy halott csecsemőt találtak Nyíregyházán, egy társasház melletti kukánál. Az újszülött teljesen meztelen volt, és a köldökzsinór sem volt róla levágva teljesen.