A bevándorláspárti európai liberálisok óriásplakátokon uszítanak Orbán Viktor ellen

Horizontal
European Parliament's presidential candidate Guy Verhofstadt takes part in a debate ahead of the upcoming elections to become the new head of the European Parliament, in Brussels, January 11, 2017. Elections to elect a new European Parliament president are set to take place in Strarbourg on January 17, 2017 to replace outgoing president Martin Schullz. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
Mobil óriásplakátokon uszítanak Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű EP-csoport vezetői. Az ötlet a szélsőségesen bevándorláspárti, ultraliberális és magyarellenes Guy Verhofstadt frakcióvezetőtől származik.
Vágólapra másolva!

A plakátkaravánt az Európai Parlament (EP) brüsszeli épülete előtti téren állították ki, innen a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt székházához, illetve a magyar nagykövetséghez mennek, útba ejtve az Európai Tanácsot és az Európai Bizottságot.

Az akció a hivatalos tájékoztatás szerint nagyjából 1500 eurójába kerül az európai adófizetőknek.

Forrás: 888.hu

A költségek természetesen nőni fognak, mivel

Budapestre is elhozzák majd a gyűlöletkeltésre és megbélyegzésre alkalmas plakátokat.

A plakátok magyar és angol nyelvű gyűlöletbeszédének a szövege nem egyezik meg, de ez most mellékes.

Forrás: 888.hu

A szélsőségesen bevándorláspárti liberálisoknak nyilvánvalóan az a problémájuk, hogy

Guy Verhofstadt, a liberálisok (ALDE) belga származású európai parlamenti frakcióvezetője az EP épülete előtti téren mutatta be az installációt, ami a pártszövetség EP-választási kampányának része.

„Meglátjuk, mennyire lesz sikeres az akció. Vannak még ötleteink arra vonatkozóan, hogy kiket lehetne még célba venni" – közölte a BruxInfo érdeklődésére egy névtelenül nyilatkozó ALDE-tag.

Magától adódik a kérdés, hogy

a „Stop Soros" plakátokat az EP-ben többször is leantiszemitázták a liberálisok, nekik most mégis szabad „Stop Orbán" plakátokkal Brüsszelben körözni?

Guy Verhofstadt Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A sajtótájékoztatón

Orbán Viktor európai szereplővé válását egyértelműen alátámasztja a liberálisok mostani akciója is, hiszen ők a magyar kormányfő nélkül képtelenek az önálló politizálásra, számukra Orbán Viktor a viszonyítási pont.

Macron is közpénzen kelt gyűlöletet Orbán ellen

Ahogy az Origo megírta, a francia állam propagandafilmet készített, amelyben a májusi uniós választásokra hívja fel a szavazók figyelmét.

A migráció, a környezetvédelem, a munkahelyek (Franciaországban rekordmagas a munkanélküliség) és Európa jövője a négy kérdés.

Az egyértelműen migrációpárti és megmosolyogtatóan demagóg filmben Orbán Viktor miniszterelnökkel és Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel szemben próbálja Macron kormánya a saját politikáját bizonygatni.

A filmet számos kritika érte Franciaországban, a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti államfőt ugyanis azzal vádolják, hogy közpénzen, kormányzati hirdetésnek álcázva kampányol saját pártjának az európai parlamenti választásokra.