Soros György szereti a luxust: egy ruhát csak egyszer vesz fel

Soros György
Vágólapra másolva!
Tanulságos beszélgetés látott napvilágot az interneten, amelyből kiderült, hogy a világ értékeiért és a környezetért rendszeresen aggódó bevándorláspárti milliárdos, Soros György utazásai során csupán egyszer vesz fel egy ruhát, majd eldobja azt. Így legyen az ember filantróp!
Vágólapra másolva!

A Figyelő szúrta ki azt a legnagyobb internetes videómegosztón elérhető beszélgetést, amelyben egykori tévés sikerének titkáról, üzleteiről és életviteléről kérdezik Gattyán György üzletembert. A felvétel legérdekesebb pillanata az volt, amikor a műsorvezető egy olyan történetet osztott meg a milliárdos vállalkozóval, amelyből Soros György, amerikai üzletember módfelett jó életkörülményeire lehet következtetni. A luxus témakörét körüljárva a következő történetet mesélte el a magát filantrópként feltüntető tőzsdespekluánsról:

A Figyelő arra következtetésre jutott, hogy ez nem csupán luxus, hanem maga a pazarlás. "Nem éppen jótékony filantróphoz való viselkedés" - tették hozzá. Akár luxus, akár pazarlás, ahogy Soros György a ruhaneműket cseréli, az mindenesetre biztos, hogy bőven van pénze rá, hogy egy ruhát csak egyszer vegyen fel. A Forbes amerikai üzleti magazin legfrissebb listája szerint Sorosnak 8 milliárd dolláros vagyona van, amelyből bőven kijön napi egy bugyi, meg egy ing. De még talán egy zakó is! Az még hozzátartozik, hogy az amerikai milliárdos tavaly októberben 18 milliárd dollárt adományozott alapítványának, a Nyílt Társadalom Alapítványoknak (OSF), amely összeg nem jelenik meg a Forbes listáján.

Így Soros vagyona jóval nagyobb, mint ami a hivatalos rangsorokban megjelenik.

A trükközésről a Bloomberg rántotta le a leplet, a tekintélyes amerikai lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a pénzáramoltatás mögött egyedül az a szándék húzódik meg, hogy Soros el akarja kerülni, hogy egy közel 40 százalékos szövetségi adókulcsot, plusz egyéb illetékeket vessenek ki az offshore vagyonára.

Nem csak Soros az egyetlen, aki fényűző életét a jóságos öregember álcája mögé rejti. A Figyelő kiemelte, hogy Nicolae Ceausescu is hasonlóan viselkedett, míg hatalmon volt. A lap arra emlékeztetett, hogy a román diktátor rettegett attól, hogy ellenségei mérget csempésznek ruháira, ezért minden nap más öltönyt viselt, kétszer soha nem vette fel ugyanazt a darabot.