Tarthatatlan a helyzet a migránsok miatt a boszniai határon

Újabb migránstábor kiürítését kezdték meg a francia hatóságok az ország északi részében fekvő Grande-Synthe-ben, a táborban mintegy 1800-an laknak
Migrants carry their belongings on October 23, 2018 during a police operation to evacuate a migrant camp in Grande Synthe, northwestern France. - A migrant camp of 1.800 person has been evicted by French authorities near the French port city of Dunkirk, at Grande-Synthe, northwestern France, on October 23, 2018. (Photo by FRANCOIS LO PRESTI / AFP)
Vágólapra másolva!
A boszniai Bihácson 60 komolyabb bűncselekmény miatt indított nyomozást a helyi rendőrség. A településen és környékén több ezer migráns várakozik, akik mind Olaszországba vagy Ausztriába akarnak eljutni. 
Vágólapra másolva!

Tarthatatlanná vált a helyzet a boszniai Bihácson a bevándorlók bűncselekményei miatt – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán.

A településre érkező

több ezer migráns menedékjogot szeretne kapni,

de nem Boszniában, hanem egy gazdagabb országban, ezt azonban az ENSZ – első biztonságos ország elvén alapuló – menekültügyi konvenciója kizárja.

Illusztráció Forrás: AFP/Francois Lo Presti

Hangsúlyozta: az illegális bevándorlók Boszniából, Horvátországon és Szlovénián keresztül

Olaszországba vagy Ausztriába szeretnének eljutni.

A bosnyák-horvát határ térségében megakadt a 70 ezer, regisztrált illegális bevándorló átáramlása, és ez komoly konfliktusokat szül – értékelte Bakondi György.