Varga Mihály: Növelni kell a lakosság pénzügyi tudatosságát

2018.11.08. 11:57

Nemzeti érdek a társadalom pénzügyi tudatosságának növelése, ezért indította el tavaly a kormány azt a hétéves programot, amellyel szeretné elérni, hogy a lakosság felelős és tudatos pénzügyi döntéseket hozzon, erősödjön a lakosság körében az öngondoskodás, a nyugdíjas évekre való előtakarékosság - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaság napilap szakmai konferenciáján, csütörtökön Budapesten.

2010 óta a kormány számos olyan törvényt kezdeményezett, intézkedést hozott, amelyek a lakosság, a fogyasztók védelmét szolgálták. Varga Mihály ezek közé sorolta a devizahitelek kivezetését is. Hozátette, hogy a kormány kezdeményezésére a parlament elfogadta a fair bankokról szóló törvényt, és az öngondoskodás erősítését célzó intézkedéseket vezetett be a kormányzat.

Varga Mihály pénzügyminiszter megnyitja a Világgazdaság napilap Megtakarítási trendek - nyugdíj és/vs öngondoskodás 2018 című konferenciájátForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormány célja továbbra is az, hogy a lakosság egyre tudatosabb pénzügyi döntéseket hozzon, a kockázatok mérséklődjenek - mondta a pénzügyminiszter.

Varga Mihály, hogy kijelentette a kormány azt tervezi, hogy a jövőben az Államadósság Kezelő Központ olyan állampapírt dob piacra, amely növelné a nyugdíjas évekre szóló előtakarékosságot.