Veronai tragédia: bocsánatot kért a halálbusz sofőrje

verona, veronai buszbaleset, olasz hatóságok
2017. január 20-án a veronai buszbalesetben tizenhat ember vesztette életét, egy súlyos sérült pedig márciusban, már a magyarországi kórházban hunyt el.
Vágólapra másolva!
V. János sajnálja, de ezt nem a szülőknek mondta, akiknek továbbra sem mer a szemükbe nézni. Mindössze egy szűkszavú levelet juttatott el a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójához, amelyben részvétet nyilvánít az elhunytak miatt. Emellett az igazgató belátására bízta, hogy eljuttatja-e a hozzátartozókhoz – számolt be csütörtöki számában a Bors.
Vágólapra másolva!

A Bors birtokába jutott az a nyolcsoros levél, amelyben V. János, a veronai busztragédia sofőrje részvétet nyilvánít. A férfi azt írja, hogy csak hónapokkal a baleset után tudta meg, hogy mi történt.

– fogalmazott az igazgatónak írt levelében V. János, aki vezette a járművet.

2017. január 20-án a veronai buszbalesetben tizenhat ember vesztette életét, egy súlyos sérült pedig márciusban, már a magyarországi kórházban hunyt el Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Handout / Polizia Di Stato

A sofőr levele

Tisztelt Igazgató Úr!

Egészségem – mind fizikai, mind lelki – mostanra engedi meg, hogy írni tudok Önnek.
Én voltam annak a busznak az egyik autóbusz-vezetője, amely egy évvel ezelőtt, 2017. január 20-án Veronánál balesetet szenvedett. Kollégám a baleset következtében elhunyt, én súlyos sérüléseket szenvedtem, de túléltem a balesetet. A baleset után hónapokkal tudtam meg, mi történt, hogy a balesetben 11 gyermek és 6 felnőtt hunyt el.
Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé.

A címzett, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elküldte a levelet az érintett szülőknek, hozzátartozóknak, akik szerint

döbbenetes, hogy V. János ennyivel elintézi a dolgot,

és ettől megnyugodott a lelkiismerete. Számukra azonban ez a gesztus kevés.

– vélekedik Szendrei Endre, aki az unokahúgát vesztette el a balesetben.

A szülők korábban a lapnak elmondták, hogy azért fájó számukra a sofőr hozzáállása és bujkálása, mert szeretnének hiteles információt kapni gyerekeik halálának pontos körülményeiről, ami segítené számukra a tragédia feldolgozását.

Ez azonban azóta sem történt meg. Az ügy további részleteiről a Bors csütörtöki számában olvashat.