Bakondi: A mostani és a tavasszal várható helyzet is sok problémát jelenthet a balkáni útvonalon

Horvátország, Szlovénia határ migránsok
A migrant carrying his child walks with around 2000 migrants who arrived by train and walk near the border town of Kljuc Brdovecki, on October 24, 2015, to cross the Croatia-Slovenia border. Crowds of refugees and other migrants camp by roads in western Balkan countries in worsening autumn weather after Hungary sealed its borders with Serbia and Croatia, causing a chain reaction in other overwhelmed states. Bulgaria, Romania and Serbia on October 24 threatened to close their borders if EU countries stopped accepting migrants, as European leaders prepared for a mini summit on the continent's worst refugee crisis since World War II. AFP PHOTO / STRINGER / AFP PHOTO / -
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a jelenlegi és a tavasszal várható helyzet is sok problémát jelenthet a migránsok balkáni útvonalán.
Vágólapra másolva!

Bakondi György az M1 csatornán péntek este azt mondta, a magyar rendvédelmi szervek, titkosszolgálatok is figyelemmel kísérik az eseményeket, és a kormány is rendszeresen tájékozódik.

„Ezért, a Bihacnál történt incidens miatt – ahol migránsok csaptak össze rendőrökkel október végén – döntöttek úgy, hogy meg kell erősíteni a horvát határszakaszt határvadász századok átcsoportosításával” – mondta.

Migránsok Boszniában Forrás: AFP/Stringer

A főtanácsadó ugyanakkor azt is mondta, hogy mivel Bosznia komoly intézkedéseket tett, többek között visszafordította a Bihacra vonattal érkezőket Szarajevóba, és Horvátország is nagy rendőri erőket összpontosít a határon, a helyzet talán így megoldódhat.

– mondta.

Bakondi György a migránsoknak kibocsátott névtelen bankkártyák ügyében úgy vélekedett, furcsa koalíció alakult az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), az Európai Bizottság és Soros György üzletember között, aki 500 millió dollárral szállt be ebbe a projektbe.