A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul a Fidesz a Demeter Márta-ügy kapcsán, azt kérve a hatóság elnökétől, Péterfalvi Attilától, hogy vizsgálja meg, hogy az LMP-s politikus megsértette-e az infotörvény vonatkozó rendelkezéseit.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, Demeter Márta azt állította, hogy a kormányfő kiskorú lányát egy katonai gépen hozták haza Ciprusról Budapestre, ezért a múlt héten a Fidesz az ügyészséghez fordult hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt – mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Demeter Márta 30 évig nem nyilvános katonai adatokat tett közzé, és hamis hírbe hozott két családot, két kiskorú gyermeket, amiért azóta sem kért bocsánatot – emlékeztetett Böröcz hozzátéve: Demeter Márta konkrétan megnevezte a kormányfő lányát, ami akkor is személyes adatnak minősülne, ha valóban a miniszterelnök lánya utazott volna a gépen, hiszen nem közszereplő, közfeladatot nem lát el.
A nagyobbik kormánypárt álláspontja szerint ezen adatok nyilvánosságra hozatala jelentős érdeksérelemmel jár és több ponton törvénybe ütközik – mutatott rá a frakcióvezető-helyettes. Ezért

a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak,

és arra kérik Péterfalvi Attila elnököt, vizsgálja meg az ügyet, és nyilatkozzon arról, hogy Demeter Márta megsértette-e a vonatkozó jogszabályokat.

Böröcz László szerint az ellenzéki politikus a képviselői esküjét megsértette, és bebizonyította, hogy alkalmatlan a munkájára, és bár szakpolitikusként tünteti fel magát, de érzékeny adatokkal nem tudott bánni. Politikai haszonszerzés érdekében visszaélt azokkal a jogokkal, amelyek egyébként megilletik – állapította meg a fideszes politikus.