Jogerősen is elítéltek egy korrupt csepeli MSZP-s politikust

MSZP logó
Vágólapra másolva!
A másodfokú bírósági döntés értelmében Takács Krisztiánt, a csepeli MSZP önkormányzati képviselőjét és társát hűtlen kezelés vádjával jogerősen is elítélték - közölte a Csepel.info.
Vágólapra másolva!

Az MSZP politikusa a csepeli önkormányzat kárára követte el a bűncselekményt bűnsegéd minőségében, míg a másik vádlott, K.I. az elkövetésért kell feleljen.

– ezzel kommentálta Borbély Lénárd csepeli polgármester a bírósági ítéletet a Facebook-oldalán.

Azaz a csepeli önkormányzat az okozott kár megtérítése érdekében polgári peres eljárást indít az elkövetők ellen, így összesen 2 360 000 Ft-ot kell megfizetnie Takács Krisztián képviselőnek és tettestársának.

A baloldali politikust korábban is elmarasztalták becsületsértési és magánokirat-hamisítási per során.

Az ítéletet egy évre felfüggesztették, de mivel a hűtlen kezelés az egy év próbaidőn belül történt, lehet, hogy Takács Krisztián további büntetésre számíthat.

A korrupt MSZP-s politikus egyébként Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő aktivistája volt az idei parlamenti választások előtti kampányban.

A Vörös Csepel című tényfeltáró könyv egy kisebb fejezetben foglalkozott Takács műfüves sportpályájának esetével.

A könyvben leírtak szerint a

A Széchenyi István Iskola sportudvarára kiírt versenyeztetési eljárást az egyetlen induló, a V-Tel Kft. nyerte el.

Akkoriban megszokott volt, hogy a pályázatok nyertesei a párthoz kötődő vállalkozók közül kerülnek ki, a feltételek pedig nem éppen a csepeli adófizetőknek kedveznek.

Ezek után senkit nem lepett meg, hogy

a V-tel tulajdonosai között Takács Krisztián, a csepeli MSZP tagja is ott volt.

A vagyonhasznosítási szerződés szerint a műfüves pályát palánkkal és labdafogó hálóval kellett körülvenni, és a tulajdonjog az átadás-átvételt követően az önkormányzathoz került. A beruházás ellenértékeként a pálya hasznosításának joga 10 évre a V-Tel Kft-t illette meg, ami busás hasznot ígért.

Az átadás-átvétel során azonban már azt sem vették észre, hogy

Mivel a pálya túl hangos volt, a palánkot leszerelték, hogy a helyére labdafogó hálót tegyenek. Bár a tulajdonjog az önkormányzaté volt,

a leszerelt palánkot a V-TEL Kft. mégis eladta az önkormányzatnak 1 500 000 forintért, mintha csak a sajátja lett volna.

A leszerelés költségeit is az önkormányzat állta.

A V-TEL emellett vállalkozási szerződést kötött arra, hogy bruttó 360 000 forintos összegért megépítsék a pálya köré a labdafogó hálót. Azt az 5 méteres labdafogó hálót, amivel a szerződés szerint át kellett volna adniuk a pályát.

Igazi bűnszervezetként működik a csepeli MSZP

A helyi szocialista frakció tagjai közül eddig

gyilkosság, sikkasztás, pedofília, aljas indokból elkövetett rágalmazás, magánokirat-hamisítás miatt ítéltek el jogerősen politikusokat.

Bangóné kampányfőnöke a 2018-as országgylűlési választások előtt az a Szenteczky János (csepeli MSZP elnök) volt, akit két rendbeli, aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt már jogerősen elítéltek.

Szenteczky János Forrás: Csepel.info

Szenteczky ezenkívül már több korrupciós – hűtlen kezelés miatt indított – bűncselekmény gyanúja miatt is bíróság előtt áll.

Ilyen többek között a csepeli lakásmutyiként elhíresült bűncselekmény-sorozat.

Az ügyészség szerint

Ahogy az Origo megírta, 2016 szeptemberében pedofília miatt előzetesbe került S. Miklós, aki korábban az MSZP önkormányzati politikusa volt. A férfit nem először éri ilyen vád, sőt, emiatt börtönben is volt már.

Az első komoly pedofilbotránya 1998-ban történt, amikor

egy önkormányzati rendezvényen a szoci politikus megpróbált szexuális kapcsolatot létesíteni egy kisfiúval.

Akkor a gyerek apja megverte, majd feljelentést tett ellene.

A csepeli MSZP vezetése ezután a botránytól tartva lemondatta a képviselő-jelöltségről. Helyette

az a Takács József lett a párt jelöltje, akit később frakciótársa, Deme Gábor és társa gyilkoltak meg.

A politikus a pedofília vádja után iskolai oktatói állást kapott egy MSZP-közeli alapítványi iskolában, sőt, gyerektáborok állandó résztvevője is volt, illetve egy gyereksegítő alapítvány központi figurája lett.

Még a Csepel testvérvárosaiból érkező gyerekeket is sokszor rábízták.

Egészen addig, amíg

újabb pedofilbotrányba keveredett, és 2006-ban börtönbe került.

Ilyen emberek vannak/voltak tehát az MSZP csepeli szervezetében.