Ma hozzák Magyarországra a migránst, aki Budapesten erőszakolt

2018.11.09. 11:19

Kiadja az osztrák hatóság Magyarországnak azt az afgán férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy 21 éves nőt egy budapesti étteremben – írja a Magyar Idők a Budapesti Rendőrkapitányság információjára hivatkozva.

Lapértesülések szerint ma hozzák hazánkba és helyezik letartóztatásba azt az afgán férfit, aki a gyanú szerint egy gyorsétterem mosdójában megerőszakolt egy nőt Budapesten. Az elkövetőre hazai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak, továbbá egymillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki rá. Az afgán férfit néhány nap után Ausztriában fogták el, egy Frankfurtba tartó vonaton.

Ebben a belvárosi Döner Kebabosban erőszakolták meg a fiatal nőtForrás: Ripost

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a bevándorló férfi, Sarhadi Bilal Ahmad a „Soros-hálózathoz” tartozó

Helsinki Bizottság jogi segítségnyújtásának köszönhetően maradhatott Magyarországon.

A szervezet tagadja, hogy jogi képviseletet nyújtottak volna a férfinak.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a hír kapcsán korábban azt mondta, hogy a Helsinki Bizottság és a hozzá hasonló bevándorláspárti szervezetek abban érdekeltek, hogy minél több bevándorlót hozzanak Európába és tartsanak is itt, még akkor is, ha veszélyes emberekről van szó.

A Fidesz szerint viszont a bűncselekményt elkövetett embereknek nem jár menedékjog, különösen akkor nem, ha azt a befogadó országban követték el. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK