Még lesznek kilépők a Jobbikból a párt volt képviselője szerint

2018.11.12. 10:40

A Jobbik volt országgyűlési képviselőjét, Apáti Istvánt hidegzuhanyként érte az, ami az elmúlt két évben a Jobbikban zajlik, hozzátéve: lesznek még olyanok, akik még ebben az évben otthagyják Sneider Tamásékat – fogalmazott a már független országgyűlési képviselő az Echo tv-ben.

Hidegzuhanyként érte Apáti Istvánt, ami az elmúlt két évben zajlik a Jobbikban, de különösen, ami az elmúlt hat hónapban - hangsúlyozta a most már a parlament 4 fős ex-jobbikos csapatához tartozó képviselő.

A Gyöngyösi-Sneider duó politikai ámokfutását és kivégzősorozatát látva, azt gondolom egy teljesen széteső félben lévő frakció és párt lett a Jobbik

– tette hozzá.

Apáti István, független országgyűlési képviselőForrás: MTI/Kovács Attila

Apáti azt állítja, Volner János, mások és ő is zárt ajtók mögött szerették volna a családi vitákat rendezni, hiszen a szomszédok irányába nem célszerű teregetni a szennyest. Elmondta, hogy Fülöp Erikkel kijelentették, ha kizárja a Jobbik soraiból Volnert, ők is kilépnek. Ez megtörtént és Apáti szerint 

a Jobbik küzdelme ugyanis már rég nem arról szól, hogy leváltsák a Fideszt, tudják, hogy nincs erre reális esély. Küzdelmük arról szól, kiket tudnak majd a listás helyekre rakni.

A következő egy évben még lesz, aki elhagyja a Jobbikot, az igazi vízválasztó szerinte azonban az EP választás lehet, ugyanis annak teljesen listás eredménye van. A másik mérföldkő az önkormányzati választás lesz, ugyanis a Jobbik, hanem tudja megvédeni egyre gyengülő pozíciót, valamint további képviselőket veszít, az EP-választáson pedig rosszul szerepel, akkor a bomlás irányába fognak elindulni –mondta Apáti. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK