A régi kártyát húzták elő Gyurcsányék

parlament plenáris ülés Vadai Ágnes
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc hűséges társa, Vadai Ágnes azt kifogásolta az Országgyűlés napirend előtti felszólalásában, hogy a kormány 3,3 millió forintot ad a Vajdaságban élő magyaroknak házvásárlásra.
Vágólapra másolva!

„Ne jöjjenek azzal, hogy önök mekkora nagy nemzeti turbómagyarok” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció élharcosa, Vadai Ágnes az Országgyűlés napirend előtti felszólalásában, minekután azt kifogásolta, hogy amíg a kormány 3,3 millió forintot ad a Vajdaságban házvásárlásra önerő nélkül úgy, hogy ezt a pénzt nem a határon túliak fizetik be az államkasszába, addig Magyarországon elvette a lakhatási támogatásokat, megszüntette a lakáskasszát. Szerinte ez a támogatás nem szól másról, mint a szavazatvásárlásról – írja a Magyar Idők.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba szerint Vadai 2004 decemberéhez hasonlóan

most is rátámad a határon túli magyarokra.

Mint ismeretes, Gyurcsány Ferencék akkor az ellen kampányoltak, hogy a határon túli magyarok ne kaphassanak magyar állampolgárságot. A népszavazási kampányuk reklámarca pedig Bangóné Borbély Ildikó volt, aki annak ellenére, hogy a külhoni magyarok ellen agitált, igaz magyarnak tartotta magát egy akkori újságcikk szerint.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: míg a szocialisták idején került „IMF-lélegeztetőgépre” az ország, elszabadult a devizahitelezés,

eltörölték az otthonteremtési programot, bagóért elherdálták a nemzeti vagyont,

addig a magyar gazdaság ma már annyira stabilan áll a lábán, hogy a külhoni közösségeket és az otthonteremtési programot is tudja támogatni.