Elképesztő botrányok Botka László körül

2018.11.14. 10:17

Se szeri, se száma a szegedi polgármester és a helyi szocialisták körüli botrányoknak. Bartók Csaba, a Tisza-parti város Fidesz-szervezetének alelnöke szerint ráadásul Botka László úgy akart a szegény emberek miniszterelnöke lenni, hogy közben fényűző életet él.

Elképesztő, amit a szegedi szocialisták művelnek. Annak ellenére, hogy már felsorolni is nehéz, milyen botrányok köthetők Botka Lászlóhoz és köréhez, áldozati szerepben tetszelegnek, ahelyett hogy szembenéznének a valósággal és elszámolnának a szegedi polgárok felé bűnlajstromukkal - mondta a Magyar Időknek Szeged MSZP-s városvezetéséről Bartók Csaba.

A Fidesz helyi szervezetének alelnöke ugyanakkor kijelentette: nincsenek illúzióik azzal kapcsolatban, hogy Botkáék ezt megteszik, mivel „ilyen a szocialista erkölcs", ezért kénytelenek helyettük segíteni az embereket a tisztánlátásban.

Egyre többeket irritál Botka luxuséletmódjaForrás: Origo

VIP parkolóbérletek és családok tönkremenetele

Bartók emlékeztetett a szegedi parkolási botrányra, amelyben október 2-án első fokon börtönbüntetésre ítélték hűtlen kezelésért a szegedi városvezető közvetlen munkatársait: Kalmár Gábor kabinetfőnököt, Mózes Ervin főjegyzőt, Solymos László gazdasági alpolgármestert, akik mindezek ellenére továbbra is helyükön maradtak.

Egyértelmű, hogy méltatlanná váltak posztjuk betöltésére, ezért le kellene mondaniuk, vagy Botkának kellene felmenteni őket. Több mint negyvenmillió forint kárt okoztak a városnak azzal, hogy 2008 és 2012 között 307 esetben adtak ki ingyenes parkolóbérletet olyanoknak, akik nem voltak arra jogosultak – mondta Bartók Csaba.

A politikus felidézte a Szeviép-ügyet is, amelyben ötszáz család ment tönkre; volt, aki öngyilkos lett, sokaknak pedig az egészsége ment tönkre. Bartók szerint gyanítható, hogy a szegedi MSZP-s városvezetés nyakig sáros ebben az ügyben is, ami Magyarország egyik legnagyobb csődbűntette, a cég pedig Botka László és párttársa, Ujhelyi István érdekkörében működött.

Bartók Csaba emlékeztetett arra, hogy Botka úgy akart a szegény emberek miniszterelnöke lenni, hogy közben fényűző életet él: többmilliós luxusórát hord, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában, huszonötmilliós luxusterepjáróval közlekedik és luxusnyaralásokra jár, például a Maldív-szigetekre.

Mint arról korábban beszámoltunk, óriási szegedi botrányok, nagyon sokakat irritáló luxuséletmód és maldív-szigeteki búvárkodások – ezek a botrányok kísérik az MSZP-s Botka László szegedi városvezetését.