Gyurcsány Ferenc és az Index-24-444-hvg típusú álhírgyárak különböző összeesküvéseket spekulálnak a volt macedón miniszterelnökkel kapcsolatban. Arról viszont nem beszélt Gyurcsány, hogy őt Szkopjében személyesen fogadta Nikola Gruevszki, a macedón kormányfő később pedig Budapesten tett látogatást, ahol szintén találkozott Gyurcsánnyal.

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán „nyomorult bűnözőnek” és „köztörvényesnek” minősítette Nikola Gruevszki.

Véleménye alapján a volt macedón kormányfőnek nem szabadna hazánkban tartózkodnia, de a bukott miniszterelnök arról „elfeledkezett”, hogy 2006. november 23-án, Gruevszki személyesen fogadta őt Szkopjéban.

Nikola Gruevszki Gyurcsány Ferenc 2006. november 23-án SzkopjébanForrás: AFP/Getty Images/Robert Atanasovski

Gyurcsány ráadásul a támogatásáról is biztosította partnerét, a balkáni ország Európai Unióhoz, illetve NATO-hoz való csatlakozási folyamatával kapcsolatosan.

Gyurcsány Ferenc 2008-ra tippelte Macedónia NATO-integrációját, de ez azóta sem történt meg.

Kettejük között sor került ezen kívül még egy hivatalos találkozóra is. 

2008. február 26-án Gyurcsány személyesen fogadta Budapesten Gruevszkit.

2008. február 26. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Kossuth téren katonai tiszteletadással fogadja Nikola Gruevszki macedón miniszterelnököt, aki hivatalos látogatásra érkezett BudapestreForrás: MTI/Kovács Tamás

Az akkori magyar kormányfő megismételte Szkopjében elhangzó szavait Macedónia Európai Unióhoz és NATO-hoz való csatlakozásával kapcsolatosan.

A bukott miniszterelnök akkor még a kétoldalú kapcsolatok fejlesztését is fontosnak tartotta a balkáni állammal, főleg üzleti, tudományos, valamint kulturális területen.

Reméljük, hogy sikerült felfrissíteni Gyurcsány Ferenc és a fake news média emlékezetét a fenti tények alapján.