Felismerte fegyveres rablóját a fiatal budapesti fiú, így gyorsan léphettek a rendőrök

2018.11.16. 14:49

Fegyveres, csuklyás férfiak támadtak rá egy fiatalra Budapesten a Kerepesi úti lakásában. A pénzét követelték, amit oda is adott, összesen 500.000 forintot. A fiatal fiú azonban felismerte támadóit, akiket így a rendőrök néhány órán belül elfogtak. A megtámadott fiú a Ripostnak mesélte el, hogy mi történt vele.

Végre van egy kis pénzünk, és azt is elveszik – mondta a Ripostnak a kirabolt 19 éves fiú, akire hétfőn támadtak meg fegyveresek.

„Egész nap itthon voltunk a barátnőmmel és az édesanyámmal. Este nyolc után néhány percre kiugrottam a boltba, amikor visszafelé jöttem, akkor támadtak meg.”

A fiú éppen a második emeleten járt a lépcsőfordulóban, amikor valaki hátulról megragadta a vállát.

Azt hittem, egy krimiforgatás közepébe csöppentem. Előttem állt egy srác, mögötte egy másik fekete símaszkban. A srác valahogy ismerősnek tűnt. Felemelte a pólóját, és megmutatta a nadrágja és az öve közé beszorított fekete markolatú fegyvert

– mondja a fiú.

Mivel nem tudta eldönteni, hogy a fegyver igazi-e vagy sem, azt tette, amit mondanak neki. Útközben elmondta nekik, hogy otthon van az anyja és a barátnője is. Ezért a rablók azt találták ki, hogy egyikük kint marad, a másik pedig bemegy vele, és észrevétlenül elteszi a pénzt. Így is történt minden.

A rablók azonban nem sokáig örülhettek a pénznek, a fiú ugyanis felismerte az egyik rablót, akit nem sokkal később a társával együtt elfogtak a rendőrök.