Nem létezhet névtelen bankkártya az EU-ban

2018.11.19. 10:31

A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság tudtával és közreműködésével egy olyan rendszer működik, amelyben az Európai Unió területére érkező menedékkérelmet benyújtó személyek vagy illegális bevándorlók névtelen bankkártyát kapnak. Ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselői a migránskártyákkal kapcsolatban írásban keresték fel a bizottság elnökét – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az ECHO TV-ben.

A névtelen bankkártyákra az Európai Unió pénzéből utalnak át összegeket, pedig az EU-ban szigorú szabályok vannak arra, hogy kinek lehet bankszámlája, továbbá, hogy ki és hogyan használhatja a kártyákat – fogalmazott Deutsch Tamás. Hozzátette:

Nem létezhet anonim bankkártya. A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni nagyon szigorú uniós és tagállami törvények ezt lehetetlenné teszik.

A képviselő azt is elmondta, hogy a bizottság annak ellenére hallgat, hogy komoly felháborodást okozott szerte Európában ez az eljárás.

Deutsch TamásFotó: Polyák Attila - Origo

Ezért szeretnék most ezt a hallgatást megtörni, mert sok millió európai ember kíváncsi az igazságra. Ennek érdekében

tizenkét kérdést nyújtunk be az Európai Bizottság elnökének sürgősségi kérdés formájában

– mondta Deutsch.

Többek között arra kíváncsiak, hogy hány kártyát bocsájtottak eddig ki, és hány illegális bevándorlónak akarnak még adni anonim kártyát, mennyi pénzt utaltak át az európai adófizetők pénzéből, és hogy egyáltalán mi a jogi alapja ennek az egész eljárásnak, ki adott erre felhatalmazást.

A fideszes képviselő hozzátette, nem tudják, hogy ki ellenőrzi a kártyákra utalt pénz felhasználását, amely havi szinten átszámítva 150 ezer forint értékű euró is lehet. Adott esetben akár embercsempészet támogatására is felhasználhatják.

Tudjuk, hogy tömegesen érkeztek az illegális migránsáradattal az Iszlám Állam kiképzett katonái, egyértelműen azzal a céllal, hogy terrorcselekményeket kövessenek el. Ha ők is kaptak ilyen kártyát, nem kizárt, hogy a saját terrorcselekményeik előkészítésére is fordították

– fűzte hozzá. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK