A kedd hajnalban történt baleset után a lángoló tárolót és a gázvezetékeket habbal oltották el a tűzoltók. A tűz okát szakemberek vizsgálják. A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobillabor nem mért az egészségre káros értékeket. 

Papp-Kunkli Nóra megyei szóvivő korábban elmondta, hogy technológiai meghibásodás miatt egy helyről kiáramlott a gáz, ezért 15 méteresek a lángok csaptak fel kedd hajnalban, 4 óra 25 perc körül. A tüzet végül fél kettőkor sikerült megfékezniük. A korábbi forgalomkorlátozás sincs már érvényben, újra megnyitották 3321-es utat.

A Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók több vízsugárral vették körbe a lángoszlopot, amelyet kora délutánra sikerült eloltaniuk. 

Nagyhegyes, 2018. november 20.Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Biztosított az ország gázellátása

Fáber Dániel a Magyar Földgáztároló Zrt. PR vezetője szerint a tűz ellenére is biztosított az ország gázellátása, másik három földgáztároló - Zsana, Pusztaederics, Kardoskút - vette át a szolgáltatást. A kereskedők földgázigényeit maradéktalanul kielégítik.

Elmondta, hogy hajnalban a lángokat a földgázkutakról beérkező befutósori vezetékeknél észlelték. A vezetékeket leszakaszolták, a gázkutakat lezárták annak érdekében, hogy ne legyen utánpótlása a gáznak.

A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni. Senki sem sérült meg.