Egy éve nem tudni, hol van VV Fanni

VV Fanni
Az utolsó VV Fanniról készült fotó. Novozánszki Fannit tavaly november óta nem találják, a megölésével B. Lászlót gyanúsítják.
Vágólapra másolva!
Pontosan egy éve tűnt el az egykori valóságshow-szereplő, VV Fanni. A rendőrség már mindenhol kereste a nő holttestét. A Dunában, kutak mélyén és a föld alatt is, de egyelőre nem sikerült megtalálni. A gyilkossággal gyanúsított férfi, B. László előzetes letartóztatásban van, és november 27-ig biztosan ott is marad.
Vágólapra másolva!

Novozánszki Fanni 21 évesen lett ismert, amikor bekerült egy realityműsorba. Amikor kiesett a játékból, prostituáltként kezdett dolgozni a budapesti luxuslakásában. A fiatal nő 2017. november 20-án, minden előjel nélkül eltűnt.

Rokonai és a barátai nem tudták elérni telefonon, jártak a lakásán is, de nem találták ott, csak a két kutyáját, akiket sohasem hagyott volna magára.

A szülei ekkor gondoltak először arra, hogy a lányuk bajba kerülhetett. Bejelentést tettek a rendőrségen, a rendőrök pedig azonnal keresni kezdték a nőt.

Forrás: Blikk

Gyanúsított van, holttest nincs

Két héttel később a rendőrség már nem eltűntként kereste VV Fannit, hanem áldozatként, mert gyilkosság miatt indult nyomozás. A holttest nem került elő. Később előzetes letartóztatásba helyezték B. Lászlót. A férfit, akit rögzített a lakópark biztonsági kamerája. A felvételen látszik,

ahogy egy ölében tartott testet helyez az autójába a nő eltűnésének éjszakáján.

A kocsijában megtalálták az áldozat vérét, de a holttest továbbra sem került elő. A gyanúsított férfi 2010-ben az MSZP támogatásával indult a dunaújvárosi önkormányzati választásokon, de nem nyert.

B. László Forrás: Origo

Hol lehet a holttest?

Először a Dunában keresték Fanni holttestét, mert az autópálya kameráinak felvételei alapján a férfi az autójával először Dunaújváros felé hajtott, és útközben megállt a vízparton is.

Úgy gondolták, ekkor dobhatta a holttestet a vízbe, de nem találták meg. Az autó GPS adatai alapján B. László Budapest és Veszprém között is autózott a vizsgált időszakban, ráadásul egy több tízezer hektáros erdős területen. A nyomozók azt hitték, hogy a férfi elásta áldozata földi maradványait, de hiába keresték, nem találták. Később a 24 éves lány ügyvédjét, dr. Lichy Józsefet egy titokzatos tanú hívta fel telefonon. Azt mondta, hogy

B. László vaddisznókkal etette meg a volt valóságshow-szereplő holttestét, de ezt sem sikerült bizonyítani.

Akkor még azt sem lehetett kizárni, hogy a Balatonban van Novozánszki Fanni holtteste, mivel B. László Siófok érintésével indult Veszprémből Dunaújvárosba, de a búvárcsapatok nem találtak semmit. A rendőrség mindent bevetett annak érdekében, hogy végre megtalálják a nőt. Olyan kutyákat hozattak Németországból, amelyeket kifejezetten arra kiképeztek ki, hogy megtalálják halott emberek maradványait. A sok sikertelen akció után dr. Lichy József, a Novozánszki Család jogi képviselője elmondta, hogy szerinte mi történhetett.

– mondta akkor az ügyvéd.

Összetört a gyanúsított

Eközben B. László

elismerte bűnrészességet a nyomozóknak, de azt továbbra is tagadja, hogy ő ölte volna meg Fannit.

Később kiderült, hogy a férfi már kezd teljesen magába fordulni a börtönben. Akkor omlott össze igazán, amikor barátnője levélben szakított vele.

Forrás: RTL

Egymásnak ellentmondó vallomások

B. László először még azt mondta, egy BMW-s férfi a gyilkos. Akkor a nyomozók kijelentették, hogy nem köröznek ilyen márkájú autót. Később már azt állította, hogy Fanni egyik barátnőjével találkozott a nő eltűnésének napján. Arról beszélt, hogy ő volt az, aki beengedte a lakásba, ahol Fannit már eszméletlen állapotban találta.

Állítása szerint ez a barátnő beszélte le arról, hogy mentőt hívjon.

Azt is mondta, ő kérte meg arra, hogy vigyék el az élettelen testet valahova, ahol már várják őket.

– mondta B. László korábbi ügyvédje és rokona, Brodmann Péter, akit kizártak az ügyből.

A rendőrség többször kihallgatta Fanni barátnőjét, akit végül nem gyanúsítottak meg semmivel. A férfi vallomásában az áll, hogy miután átadta az ismeretlen embereknek VV Fanni testét, az egyik barátjával elindult Siófokra. A férfi barátját is kihallgatták, aki úgy emlékezett, nem látott holttestet a kocsiban.

Amikor B. Lászlót arra kérték, pontosítsa, hol adta át a testet, azt mondta, marina-parti lakásából egy építkezésre vitte a nőt. Ekkor született meg az a teória, hogy

bebetonozták a holttestét.

A gyilkossággal gyanúsított férfi korábban vállalta a poligráfos vizsgálatot. A hazugságvizsgáló több kérdésnél is jelzett, de egynél kifejezetten erősen.

A kérdés arra vonatkozott, hogy vízben kellene-e keresnie a rendőrségnek a holttestet.

Ez alapján a holttest mégis valahol a víz alatt lehet, de hiába keresték már több helyen a Dunában.

Az FBI is segített

Még amerikai nyomozókat is hívtak a magyar nyomozók, hogy segítsenek elkapni a gyilkost. Az FBI-osok viselkedéselemzéssel próbáltak eredményre jutni.

– mondta Lichy József, az áldozat családjának jogi képviselője.

A legutóbbi teória

Néhány héttel ezelőtt ismét VV Fannival volt tele a média, miután egy Vácon raboskodó férfi felhívta a család ügyvédjét, és azt mondta, a nő holttestét elégették. Elmondása szerint a gyanúsított B. László szerette Fannit, és nem tudta elviselni, hogy a nő külföldre akar költözni, ezért ölte meg. Arról beszélt, hogy

a holttestet egy olyan bűnbanda tagjainak adta oda, akik pár millió forintért elégették.

A banda kapcsolatban áll egy krematóriummal, ahol illegálisan tűntethették el VV Fanni holttestét.

Forrás: --

Sok a találgatás, de van, ami biztos

B. László, a gyilkossággal gyanúsított férfi VV Fanni eltűnésének másnapján visszavitte a bérelt luxusautót a kölcsönzőbe, amiből megpróbálta eltűntetni a vérnyomokat. Nem sikerült.

Amikor a kölcsönzőben megkérdezték, mi történt, a férfi azt válaszolta, elütött egy vadat és betette a csomagtartóba.

Az ismerőse nem hitt neki. Ő volt az, aki felhívta a rendőröket, akik elfogták B. Lászlót.

Menekülni próbált

A nyomozás során az is kiderült, hogy B. László két nappal az után, hogy Fanni eltűnt, arra keresett rá a telefonján, hogy

melyik országból nincs kiadatás Magyarországra.

Egy Közép-Amerika keleti partján, a Karib-tenger mellett lévő kis ország, Belize fővárosát szemelte ki, ahol szabad szobákat keresett 2017. november 30. és december 30. közötti időszakra egy fő számára.

Elítélhetik-e a férfit holttest nélkül?

Ezzel kapcsolatban Borbély Zoltán ügyvéd azt mondta az Origónak, akkor is elítélhető valaki, ha nem találják meg áldozata földi maradványait, de nem könnyen.

– mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy önmagában

az sem elég, ha a gyanúsított beismerő vallomást tesz.

Be kell szerezni minden bizonyítékot. Magyarországon ugyanis minden kétséget kizáróan kell bizonyítani valaki bűnösségét.

A rendőrség több százmillió forintot költött már el arra, hogy megtalálják az egy éve eltűnt Novozánszki Fanni holttestét, de egyelőre nem jártak sikerrel. Eközben a nő szülei szeretnék tisztességesen eltemetni a lányukat, B. László pedig november 27-ig biztosan előzetes letartóztatásban marad.