Pontosan egy éve tűnt el az egykori valóságshow-szereplő, VV Fanni. A rendőrség már mindenhol kereste a nő holttestét. A Dunában, kutak mélyén és a föld alatt is, de egyelőre nem sikerült megtalálni. A gyilkossággal gyanúsított férfi, B. László előzetes letartóztatásban van, és november 27-ig biztosan ott is marad.

Novozánszki Fanni 21 évesen lett ismert, amikor bekerült egy realityműsorba. Amikor kiesett a játékból, prostituáltként kezdett dolgozni a budapesti luxuslakásában. A fiatal nő 2017. november 20-án, minden előjel nélkül eltűnt. Rokonai és a barátai nem tudták elérni telefonon, jártak a lakásán is, de nem találták ott, csak a két kutyáját, akiket sohasem hagyott volna magára. A szülei ekkor gondoltak először arra, hogy a lányuk bajba kerülhetett. Bejelentést tettek a rendőrségen, a rendőrök pedig azonnal keresni kezdték a nőt.

Forrás: Blikk

Gyanúsított van, holttest nincs

Két héttel később a rendőrség már nem eltűntként kereste VV Fannit, hanem áldozatként, mert gyilkosság miatt indult nyomozás. A holttest nem került elő. Később előzetes letartóztatásba helyezték B. Lászlót. A férfit, akit rögzített a lakópark biztonsági kamerája. A felvételen látszik, ahogy egy ölében tartott testet helyez az autójába a nő eltűnésének éjszakáján. A kocsijában megtalálták az áldozat vérét, de a holttest továbbra sem került elő. A gyanúsított férfi 2010-ben az MSZP támogatásával indult a dunaújvárosi önkormányzati választásokon, de nem nyert.

B. LászlóForrás: Origo

Hol lehet a holttest?

Először a Dunában keresték Fanni holttestét, mert az autópálya kameráinak felvételei alapján a férfi az autójával először Dunaújváros felé hajtott, és útközben megállt a vízparton is. Úgy gondolták, ekkor dobhatta a holttestet a vízbe, de nem találták meg. Az autó GPS adatai alapján B. László Budapest és Veszprém között is autózott a vizsgált időszakban, ráadásul egy több tízezer hektáros erdős területen. A nyomozók azt hitték, hogy a férfi elásta áldozata földi maradványait, de hiába keresték, nem találták. Később a 24 éves lány ügyvédjét, dr. Lichy Józsefet egy titokzatos tanú hívta fel telefonon. Azt mondta, hogy B. László vaddisznókkal etette meg a volt valóságshow-szereplő holttestét, de ezt sem sikerült bizonyítani.

Akkor még azt sem lehetett kizárni, hogy a Balatonban van Novozánszki Fanni holtteste, mivel B. László Siófok érintésével indult Veszprémből Dunaújvárosba, de a búvárcsapatok nem találtak semmit. A rendőrség mindent bevetett annak érdekében, hogy végre megtalálják a nőt. Olyan kutyákat hozattak Németországból, amelyeket kifejezetten arra kiképeztek ki, hogy megtalálják halott emberek maradványait. A sok sikertelen akció után dr. Lichy József, a Novozánszki Család jogi képviselője elmondta, hogy szerinte mi történhetett.

Bizonyos tavak fölé még lehet, hogy küldenek drónt, de nem hiszem, hogy a búvárcsapatokkal már nagy keresés lenne. Attól tartok ugyanis, hogy a gyilkosa egy elhagyatott kútba dobta Fanni testét, és ha így van, akkor esélytelen, hogy az onnan valaha is előkerül. Ha egy kietlen területen, egy ipari vagy akár magánhasználatú kútba dobta, a test alulra szorult, a víz elfedi a szagot, és a halottkereső kutya sem tudja kiszagolni a tetemet – mondta akkor az ügyvéd.

Összetört a gyanúsított

Eközben B. László elismerte bűnrészességet a nyomozóknak, de azt továbbra is tagadja, hogy ő ölte volna meg Fannit. Később kiderült, hogy a férfi már kezd teljesen magába fordulni a börtönben. Akkor omlott össze igazán, amikor barátnője levélben szakított vele.

Forrás: RTL

Egymásnak ellentmondó vallomások

B. László először még azt mondta, egy BMW-s férfi a gyilkos. Akkor a nyomozók kijelentették, hogy nem köröznek ilyen márkájú autót. Később már azt állította, hogy Fanni egyik barátnőjével találkozott a nő eltűnésének napján. Arról beszélt, hogy ő volt az, aki beengedte a lakásba, ahol Fannit már eszméletlen állapotban találta.

Állítása szerint ez a barátnő beszélte le arról, hogy mentőt hívjon. Azt is mondta, ő kérte meg arra, hogy vigyék el az élettelen testet valahova, ahol már várják őket.

A megjelölt célpont körülbelül 800 méterre volt Fanni lakásától, ennyi időt volt a lány a kocsijában. László átadta az alélt Fannit, majd elhajtott – mondta B. László korábbi ügyvédje és rokona, Brodmann Péter, akit kizártak az ügyből.

A rendőrség többször kihallgatta Fanni barátnőjét, akit végül nem gyanúsítottak meg semmivel. A férfi vallomásában az áll, hogy miután átadta az ismeretlen embereknek VV Fanni testét, az egyik barátjával elindult Siófokra. A férfi barátját is kihallgatták, aki úgy emlékezett, nem látott holttestet a kocsiban.

Amikor B. Lászlót arra kérték, pontosítsa, hol adta át a testet, azt mondta, marina-parti lakásából egy építkezésre vitte a nőt. Ekkor született meg az a teória, hogybebetonozták a holttestét.

A gyilkossággal gyanúsított férfi korábban vállalta a poligráfos vizsgálatot. A hazugságvizsgáló több kérdésnél is jelzett, de egynél kifejezetten erősen. A kérdés arra vonatkozott, hogy vízben kellene-e keresnie a rendőrségnek a holttestet.Ez alapján a holttest mégis valahol a víz alatt lehet, de hiába keresték már több helyen a Dunában. 

Az FBI is segített

Még amerikai nyomozókat is hívtak a magyar nyomozók, hogy segítsenek elkapni a gyilkost. Az FBI-osok viselkedéselemzéssel próbáltak eredményre jutni.

Ők profilozásnak nevezik. Középpontba helyezik a gyanúsított személyiségét és a motivációját, és tulajdonképpen megvizsgálnak mindent. A tett előzményeit, a pszichológiai állapotát az illetőnek. A környezetét, családi, szociológiai hátterét vagy éppen az iskolázottságát, életkorát, lakhelyét, még az elkövetés munkamódszerét is, és próbálják kideríteni a tőle elvárható magatartást, főleg feszült helyzetben. Tehát Fanni ügyében azt, hogy milyen az elvárható magatartás a gyanúsítottól akkor, amikor azzal szembesül, hogy például el kellene tüntetni egy holttestet" – mondta Lichy József, az áldozat családjának jogi képviselője.

A legutóbbi teória

Néhány héttel ezelőtt ismét VV Fannival volt tele a média, miután egy Vácon raboskodó férfi felhívta a család ügyvédjét, és azt mondta, a nő holttestét elégették. Elmondása szerint a gyanúsított B. László szerette Fannit, és nem tudta elviselni, hogy a nő külföldre akar költözni, ezért ölte meg. Arról beszélt, hogy

a holttestet egy olyan bűnbanda tagjainak adta oda, akik pár millió forintért elégették.

A banda kapcsolatban áll egy krematóriummal, ahol illegálisan tűntethették el VV Fanni holttestét.

Forrás: --

Sok a találgatás, de van, ami biztos

B. László, a gyilkossággal gyanúsított férfi VV Fanni eltűnésének másnapján visszavitte a bérelt luxusautót a kölcsönzőbe, amiből megpróbálta eltűntetni a vérnyomokat. Nem sikerült. Amikor a kölcsönzőben megkérdezték, mi történt, a férfi azt válaszolta, elütött egy vadat és betette a csomagtartóba. Az ismerőse nem hitt neki. Ő volt az, aki felhívta a rendőröket, akik elfogták B. Lászlót. 

Menekülni próbált

A nyomozás során az is kiderült, hogy B. László két nappal az után, hogy Fanni eltűnt, arra keresett rá a telefonján, hogy

melyik országból nincs kiadatás Magyarországra.

Egy Közép-Amerika keleti partján, a Karib-tenger mellett lévő kis ország, Belize fővárosát szemelte ki, ahol szabad szobákat keresett 2017. november 30. és december 30. közötti időszakra egy fő számára.

Elítélhetik-e a férfit holttest nélkül?

Ezzel kapcsolatban Borbély Zoltán ügyvéd azt mondta az Origónak, akkor is elítélhető valaki, ha nem találják meg áldozata földi maradványait, de nem könnyen. 

Elvi okokból nem kizárható, hogy elítéljenek valakit gyilkosságért, ehhez azonban minden más bizonyítéknak zárt láncot kell alkotnia – mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy önmagában az sem elég, ha a gyanúsított beismerő vallomást tesz. Be kell szerezni minden bizonyítékot. Magyarországon ugyanis minden kétséget kizáróan kell bizonyítani valaki bűnösségét. 

A rendőrség több százmillió forintot költött már el arra, hogy megtalálják az egy éve eltűnt Novozánszki Fanni holttestét, de egyelőre nem jártak sikerrel. Eközben a nő szülei szeretnék tisztességesen eltemetni a lányukat, B. László pedig november 27-ig biztosan előzetes letartóztatásban marad.