Európának meg kell tudnia védeni külső határait

CERAR, Miro; SZIJJÁRTÓ Péter
Ljubljana, 2018. november 20. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Miro Cerar szlovén külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Ljubljanában 2018. november 20-án. MTI/KKM/Mitko Sztojcsev
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szlovéniában tárgyalt a migrációról és az európai határok védelméről.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter egyetért szlovén kollégájával, Miro Cerarral abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy képezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

– mondta Szijjártó Péter az MTI-nek.

Miro Cerar szlovén külügyminiszter fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Ljubljanában 2018. november 20-án Forrás: MTI/KKM/Kkm/Mitko Sztojcsev

Szijjártó Péter migrációról, energiabiztonságról és együttműködésről tárgyalt a szlovén fővárosban Miro Cerarral. A magyar tárcavezető a nap folyamán Marjan Sarec szlovén kormányfővel közösen nyitja meg a ljubljanai könyvvásárt, amelynek idén Magyarország a díszvendége.

A két miniszter méltatlannak és elfogathatatlannak tartja, hogy Ausztria mind az osztrák-magyar, mind az osztrák-szlovén határon ismételten határvédelmi intézkedéseket léptetett életbe.