Európának meg kell tudnia védeni külső határait

2018.11.20. 15:27

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szlovéniában tárgyalt a migrációról és az európai határok védelméről.

Szijjártó Péter egyetért szlovén kollégájával, Miro Cerarral abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy képezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

A segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, tehát a migránsok származási országaiban kell fejlesztési programokat végrehajtani annak érdekében, hogy elejét vegyük az újabb migrációs hullámnak – mondta Szijjártó Péter az MTI-nek.

Miro Cerar szlovén külügyminiszter fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Ljubljanában 2018. november 20-ánForrás: MTI/KKM/Kkm/Mitko Sztojcsev

Szijjártó Péter migrációról, energiabiztonságról és együttműködésről tárgyalt a szlovén fővárosban Miro Cerarral. A magyar tárcavezető a nap folyamán Marjan Sarec szlovén kormányfővel közösen nyitja meg a ljubljanai könyvvásárt, amelynek idén Magyarország a díszvendége.

A két miniszter méltatlannak és elfogathatatlannak tartja, hogy Ausztria mind az osztrák-magyar, mind az osztrák-szlovén határon ismételten határvédelmi intézkedéseket léptetett életbe.