Bajkai: Csak így fejlődhet rendesen Budapest

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt Erzsébetvárosról, Budapestről, a Parlamentről, de szóba került még az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár is.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy Erzsébetvárosban megemlékeztek a kerület névadójáról, Erzsébet királynéról több rendezvényen, de egy szobrot is felavattak a Madách téren. Az Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Köre pedig ismételten megrendezte a szokásos jótékonysági bálját, amelynek Bajkai István volt a fővédnöke.

A politikus megemlítette azt is, hogy nagy örömmel fogadta el a Nemzeti örökség Intézete vezetőjének a felkérését, hogy az intézmény által szervezett kegyeleti konferencián is megszólaljon, itt a szakmájának megfelelően a temetkezési törvényről, más jogszabályokról beszél majd. Mellette a tervei szerint felvázolja majd azokat a pontokat, amelyek a kegyeleti munka, a megemlékezések terén továbbgondolást is igényelnek.

Parlamenti képviselőként arról számolt be Bajkai István, hogy a Törvényalkotási bizottság előtt nagyon sok törvényjavaslat fekszik, itt a múlt héten és ezen a héten is intenzív munka várható, ahogy természetesen a plenáris üléseken is. Komoly viták zajlanak, amelyek nagyon fontosak a képviselő szerint, de a mellette lévő szakmai munka is intenzíven folyik, például annak a két jogszabályi előterjesztés kapcsán, melyeknek részben az aláírója a képviselő. Egyik a polgári perrendtartás kódexének a módosítása, ezen kívül a Parlament Házszabályát is módosítani kell.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.