Gyurcsány kétségbeesésében perrel fenyegetőzik

Gyurcsány Ferenc 2017. május 1. DK
Vágólapra másolva!
Összevissza beszél és magyarázkodik a Demokratikus Koalíció elnöke, miután a Ripost megírta, hogy az Interpol körözi bolgár üzlettársát, Cvetan Vaszilevet, aki több mint 600 millió forintnak megfelelő eurót lopott el. Természetesen Szauer Péter hazugságon hetente lebukó lapját, a HVG-t nem fenyegette meg, pedig néhány éve még ők is írtak Vaszilevről. Ráadásul akkor Gyurcsány nem is tagadta, hogy Vaszilev az üzlettársa.
Vágólapra másolva!

"A Demokratikus Koalíció cáfolja, hogy Gyurcsány Ferenc üzlettársa lenne az a bolgár üzletember, akit az Interpol köröz. Ezt visszautasítjuk, és bepereljük az újságot" - reagált a Ripost kedden kirobbantott botrányára Gyurcsány Ferenc pártja. Csakhogy van egy apróbb bökkenő a dologban: négy éve a HVG is arról írt, hogy Gyurcsány a körözött bűnözővel üzletelt - hívja fel a figyelmet a Ripost. Ez pedig nem jelent mást:

ha a bukott kormányfő konzekvens akar maradni, akkor a Ripost mellett a fake news gyár zászlóshajóját, a HVG-t is be kell perelnie.

Kérdés, hogy erre sor fog-e kerülni, a Ripost mindenesetre egyértelművé tette: dokumentumokkal alá tudják támasztani állításaikat.

Az ominózus HVG-anyag Gyurcsány Ferencről és körözött bolgár üzlettársáról Forrás: Ripost

Az Origo is megírta, hogy

az Interpol a lehető legmagasabb, Vörös Riasztás fokozaton adott ki elfogatási parancsot Magyarország volt miniszterelnökével is üzletelő Cvetan Vaszilev ellen.

Cvetan Vaszilev az Interpol körözési adatbázisában Forrás: Ripost

A körözés alatt álló bolgár férfit közel kétmilliárd euró (majdnem 650 milliárd forint) ellopásával vádolják, Gyurcsány az Altus Zrt. nevű cége révén üzletelt vele. A kormánypártok szeretnének tisztán látni az ügyben, a Demokratikus Koalíció azonban mindent tagad.

Ami már csak azért is érdekes, mert Gyurcsány 2014-ben még nem volt ilyen kényes, akkor megerősítette, hogy Cvetan Vaszilev az üzlettársa volt.