Megint meggyűlt a baja a Viszkisnek a rendőrökkel

Ambrus Attila, viszkis, galéria
Sátoraljaújhely, 2011. július 5. A whiskys rablóként ismert Ambrus Attila elítélt sajátkészítésű kerámiáit mutatja a Sátoraljaújhelyi Börtön és Fegyház kreatív műhelyében. Kerámiái keresettek, a Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi kiállítóhelyén alkotótársaival rendezett kiállításon és vásáron közel ötszázezer forint bevételre tettek szert. A Sátoraljaújhelyi Börtön és Fegyházban 263 elítéltet tartanak fogva és közel kilencven százalékukat tudják foglalkoztatni költségvetési üzemeikben, a konyhán, a mosodában, vagy karbantartási munkákon, illetve a börtön épületében működő Ábránd- Ágynemű Fehérneműgyártó és Forgalmazó Kft-ben. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Részegen vezetett Szegeden, emiatt emeltek vádat Ambrus Attila ellen júniusban. Még akkor elvették a jogosítványát, amit azóta is szeretne visszakapni, arra hivatkozva, hogy a felesége terhes, és neki kell fuvaroznia. 
Vágólapra másolva!

Bár a Viszkis rablóként ismert Ambrus Attila nagyon szeretne, várhatóan több hónapig még nem ülhet a volán mögé. Ezúttal börtönre ugyan nem, de pénzbüntetésre számíthat, ha bűnösnek találják. Úgy tudjuk, Ambrus Attila szerint a bíróság nem veszi figyelembe, hogy a felesége veszélyeztetett terhes. Attól tart, hogyha

megindul a szülés, nem tudja bevinni a kórházba, ami nagyjából 60 kilométerre van az otthonuktól, és taxit sem tud hívni.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Ambrus amiatt is aggódik, hogy mi lesz akkor, ha sok pénz befizetésére kötelezik, mert akkor lehet, hogy a kislányának félretett pénzből kell fizetnie. A fizetése ugyanis csak 91 ezer forint havonta.

Ahogy korábban megírtuk, Ambrus Attilát még júniusban szondáztatták meg a rendőrök Szegeden, a készülék pedig pozitív eredményt mutatott. A rendőrök a helyszínen elvették a Viszkis jogosítványát.