Szerda reggeltől az interneten is ki lehet tölteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Ehhez csak annyit kell tenni, hogy a böngészőbe be kell írni, hogy nemzetikonzultacio.kormany.hu - tette hozzá az államtitkár.
A kérdőíven olyan kérdéskörök szerepelnek, mint a népességfogyás, a bevándorlás és a családpolitika kapcsolata, a fiatalok életkezdési támogatása, a többgyermekes családok támogatása, továbbá, hogy a jövőben is munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatásokat. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraForrás: MTI/Soós Lajos

Dömötör Csaba bejegyzésében megjegyezte, hogy az ügyben "sok ellenzéki politikus elmondta már a véleményét". Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke például arra bíztatta híveit, hogy hajtogassanak papírcsákót a kérdőívekből, Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő, pedig "a Mónika Show-t meghazudtoló felfokozott állapotban gyakorlatilag szétmarcangolta" a konzultációs kérdőívet az Országgyűlés üléstermében. Bauer Tamás pedig kifejtette, hogy ha a családok támogatása és a bevándorlás között kell választani, akkor ő bevándorlásra szánna több pénzt - mondta el a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, aki hozzátette:

Ezek világos szavak, ők tehát már elmondták a véleményüket.