Fidesz: milyen bűnözőkkel üzletel Gyurcsány Ferenc?

Vassilev Tzvetan Interpol körözés

Cvetan Vaszilev
Vágólapra másolva!
A Fidesz továbbra is választ vár Gyurcsány Ferenctől, a Demokratikus Koalíció elnökétől, hogy milyen bűnözőkkel üzletel, és hogy a bolgár üzlettársa által ellopott pénzből jutott-e Magyarországra, a cégeihez, illetve pártjához – mondta Bajkai István országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten újságíróknak.
Vágólapra másolva!

A napvilágot látott információk szerint nemcsak Gyurcsány Ferenc üzlettársát és barátját, Cvetan Vaszilev bolgár üzletembert üldözi a bolgár igazságügyi hatóság, hanem a volt miniszterelnök feleségének, Dobrev Klárának a barátnőjét, Antoaneta Vaszilevát is, aki Cvetan Vaszilev felesége.

Bajkai István a bolgár bűnüldöző szervekre hivatkozva azt mondta:

körülbelül 600 milliárd forintnak megfelelő összeget tulajdonítottak el egy szófiai bankból,

zsákokban vitték a pénzt külföldre, és a lopott pénzeket titkos bankszámlákon helyezték el, továbbá svájci luxusingatlanokat, valamint festményeket, bútorokat vásároltak belőle.

Forrás: Interpol

A nyomozóhatóságok kezdeményezése alapján

az Interpol a legmagasabb szintű körözéssel, az úgynevezett vörös riasztással üldözi a menekülésben lévő házaspárt

– tette hozzá.

A fideszes politikus arról is beszélt, hogy az említett szófiai bankban készült egy VIP-lista, amelyen olyanok szerepeltek, akik a pénzintézettől vissza nem térítendő VIP-kölcsönöket is kaptak.

Bajkai István azt a kérdést tette fel Gyurcsány Ferencnek, hogy ebből az ellopott pénzből jutott-e Magyarországra, a cégeihez, illetve pártjához, a DK-hoz.

– kérdezte, majd úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc körül van véve bűnözőkkel.

A kormánypárti képviselőt megkérdezték arról a csütörtökön – Dobrev Klára kérésére – kiadott közleményről is, amelyben a DK azt közölte: Dobrev Klára nem ismeri Antoaneta Vaszilevát, a nevét sem hallotta sosem.

Erre Bajkai István úgy reagált:

érdekes, hogy a Gyurcsány Ferenc barátját és feleségét érintő kérdésben a Demokratikus Koalíció nevű törpepárt válaszol.

Szerinte a DK magát érintettnek tartja ebben az ügyben.