Helyreigazítás
A 2018. november 22. napján megjelent "Vigyorgott a bíróságon a bicskei gyerekotthon volt igazgatója" című cikkben valótlanul állítottuk, hogy az 1 év 6 hónapra ítélt K. Béla tanár az intézmény igazgató-helyettese lett volna. A valóság ezzel szemben az, hogy a gyerekotthon igazgató-helyettesének a bűnügyhöz semmi köze nincsen.

A székesfehérvári bíróság 8 év börtönre ítélte V. Jánost, aki a bicskei gyerekotthon igazgatója volt. 26 év alatt több gyereket is molesztált és megerőszakolt. A férfi vigyorgott a tárgyalásán, ahol több áldozata is megjelent – írja a Bors.

V. János hosszú éveken keresztül molesztálta a diákjait, valamint több kiskorú fiút meg is erőszakolt. Akkor derült ki az ügy, amikor az egyik diák mesélt a történtekről, miután az egyik társa öngyilkos lett az erőszak miatt. A bíróságon a bíró részletesen elmesélte, hogy mit művel a gyerekotthon igazgatója a gyerekekkel. Az összes áldozat fiatalon került az intézetbe, és mindannyiuknak V. János volt a gyámja – írja a Bors.

Sokan apaként tekintettek a férfira, aki eleinte kedves volt velük, majd többet akart.

Volt olyan fiú, akivel az irodájában felnőtt filmet nézetett, majd rávette, hogy magát és őt is kielégítse.

Egy másik fiúval 10 éven keresztül volt szexuális kapcsolatban, mindig a szolgálat lakásában találkoztak. Olyan is volt, hogy egy fiút az igazgatói asztalon akart megerőszakolni, de a gyerek el tudott menekülni.

V. Jánost 8 év börtönre ítélte a bíróság, az igazgatóhelyettes K. Bélát pedig 1 év 6 hónapra, aki rávette a gyerekeket arra, hogy ne beszéljenek az esetről.