Demeter Márta méltatlanná vált, hogy Magyarországot képviselje

2018.11.23. 08:57

Az LMP-s Demeter Márta méltatlanná vált arra, hogy Magyarországot képviselje a NATO parlamenti közgyűlésében – mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Kormánypárti többséggel a bizottság csütörtöki ülésén fogadták el azt a határozati javaslatot, amelyben Kövér László házelnöktől azt kérik, hogy hívja vissza Demeter Mártát, a bizottság LMP-s alelnökét a NATO parlamenti közgyűléséből.

Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökeFotó: Mudra László - Origo

Kósa Lajos az M1-en kiemelte, hogy Demeter Márta katonai repülési adatokkal élt vissza, 30 évig nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra.

Az LMP kvótaelnöke összekeverte a miniszterelnök lányát egy katona lányával, így egy katonatiszt és annak családjának adatait hozta nyilvánosságra.

Kósa elmondta azt is, hogy Magyarország a NATO parlamenti közgyűlésébe hét képviselőt delegál, négy kormánypártit és három ellenzékit. Ha az ellenzék megállapodik, az LMP is delegálhat egy másik képviselőt a testületbe, olyat, aki nem szegte meg képviselői esküjét – közölte az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke.