Lányát félthette az óbudai gyilkos

2018.11.23. 10:28

Az óbudai Virág utcában lelőttek egy óvónőt szerda reggel. Háromszor lőtt a támadó, az asszony a helyszínen meghalt. Elfogták a férfit, aki beismerte a tettét. A gyilkos lánya az óvónő családjával élt együtt. A támadó állítólag attól félt, hogy a felesége után a lányát is elveszíti – írja a Bors.

A 67 éves gyilkos, L. József lánya és az 56 éves áldozat, A. Hajnal fia jegyben jártak. A férfi felesége másfél éve halt meg. Most valószínűleg azt nem tudta elfogadni, hogy a felesége után a lányát is elveszítheti.

Józsefnek másfél éve halt meg a felesége. Szinte beleőrült a fájdalomba. Csak a lánya maradt neki, rá tudott támaszkodni. Nem akarta, hogy elköltözzön tőle, a fejébe vette, hogy A.-ék el akarják tőle venni. Ez persze nem volt igaz, az egyik legszeretetreméltóbb család, amit valaha láttam – mondta egy ismerős a Borsnak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lap információi szerint L. József előre készült a gyilkosságra. Ismerte az asszony beosztását, tudta, hogy aznap mikor fog elindulni dolgozni. Több helybeli is elmondta, hogy látták a férfit egy közeli kocsmában kötekedni, szerintük meg volt zavarodva.

Szegény Hajnalon töltötte ki minden felgyülemlett feszültségét. Pedig nagyon szerette egymást az a család, senkinek nem ártottak a világon. Julit, a menyüket is rögtön befogadták

– mondta a család egyik ismerőse.

A férfi lánya továbbra is együtt él az óvónő férjével és a fiával.

„Ez apám büntetése, amiért a párommal maradtam”

– mondta a Borsnak a gyilkos férfi lánya.

Nem haragszom. Ezen a szegény kislányon most mindenkinél nagyobb teher van. Azt azonban megnézném, ki adott fegyvertartási engedélyt ennek az embernek. Nagyon meg kellene szigorítani, ki kaphat, és az illető családját is meg kellene kérdezni ilyenkor – mondta az óvónő férje.

Ahogy korábban megírtuk, szerda kora reggel az utcán öltek meg egy asszonyt Óbudán. A támadó többször is rálőtt az óvónőre, aki a helyszínen meghalt. A rendőrség a tetthely közelében elfogta a férfit, aki bódult állapotban volt, de beismerte a tettét. A Fővárosi Főügyészség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatást, amiről a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken dönthet.