Eljárás indult a mátraházi buszbaleset miatt

Mátraháza buszbaleset
Vágólapra másolva!
Büntetőeljárásban vizsgálják a szombaton Mátraháza közelében történt buszbaleset okait, a buszt lefoglalták. A nyomozás hosszú hónapokig is eltarthat. 
Vágólapra másolva!

Letért az úttestről és fának csapódott egy utasokkal teli autóbusz Gyöngyös térségében, Mátraháza és Kékestető között tegnapelőtt – ahogy azt az Origo is megírta.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője, Nagy Csaba elmondta, hogy a különjáratú autóbuszon a sofőrrel együtt negyvenen utaztak.

Az utasok közül tizenegyen megsérültek, két ember súlyosan.

Az egyik sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelni a buszból. A sérülteket a mentők a gyöngyösi és a hatvani kórházba vitték.

Forrás: Police.hu

Az ügy részleteinek, így a baleset okainak és körülményeinek tisztázása szakértő bevonásával zajlik, amely akár hónapokat is igénybe vehet.

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a gyöngyösi rendőrkapitányságon indult az eljárás.

Ennek során derítik majd ki, hogy az autóbusznak tényleg működésképtelen volt-e a teljes fékrendszere, és ha igen, mi vezethetett a meghibásodáshoz.