Ellenzéki bojkott: Karácsony nem tudja eladni a zuglói ingatlanokat

2018.11.27. 15:02

Határozatéptelenség miatt nem tudott dönteni a zuglói képviselő-testület rendkívüli ülése a kerületi ingatlanok Karácsony Gergely és a szocialista vezetés által szorgalmazott elkótyavetyéléséről - tudta meg az Origo. 

Határozatképtelen volt a zuglói képviselő-testület szerdai rendíkvüli ülése, ahol a kerületi ingatlanok rendkívüli eladásáról döntöttek volna - tudta meg az Origo. A testületi ülésen nem jelentek meg a fideszes képviselők, valamint az LMP és a Civil Zugló képviselője sem, ezért Karácsony Gergely polgármester és a szocialista többség nem tudta keresztüvinni az akaratát az eladásokról.  

Karácsony Gergely, zuglói polgármesternek egyelőre nem sikerült a kerületi ingatlanok elkótyavetyélésePolyák Attila - Origo

Mint arról korábban beszámoltunk, áruba bocsájtja a XIV. kerület utolsó nagy kiterjedésű telkeit az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként megbukott Karácsony Gergely vezette önkormányzat. Összességében milliárdos tételű ingatlaneladásról van szó. A telkek értékesítésére feltehetően azért van szükség, mert az önkormányzatnak a szociális bérlakások és bérlemények után 1,8 milliárd forintos kintlévősége keletkezett, aminek behajtását az önkormányzat vezetése valamiért nem szorgalmazza.

Az eladó sorban lévő telkek listája a következő:

  • Az Angol utca 55-59. szám alatt 586 millióért kínálják eladásra a telket, itt az új szabályozási terv szerint már nem csupán 118, hanem 170 lakás épülhet majd.
  • A Telepes utcában 48 lakásos társasház épülhet, e teleknek 376 millió forint az ára.
  • A Cserei utca 7-11. szám alatti ingatlanon 63, a Nagy Lajos 111. alatt 108, míg a Jávorka 10.-ben 6 lakásos társasház épülhet fel. A telkek ára összesen 350 millió forint körül van.

A végkiárusítás gyors véghezvitele azért is fontos, mert 2019-ben megszűnik az új lakások öt százalékos áfakulcsa, ezért igazi robbanás tapasztalható a zuglói újlakás- piacon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK